מה לאכול בארוחה מפסקת לפני הצום?

חשוב מאוד להתכונן היטב לצום יום כיפור, כדי להימנע מכאבי ראש וסחרחורות. הנה לפניכם המתכונים לארוחה מפסקת שיעזרו לכם להכין את הגוף לקראת הצום.

מדי שנה רבים מהישראלים בוחרים לצום ביום כיפור. חשוב לדעת שהצום אמנם נמשך יום אחד בלבד, אך במהלך הצום הגוף שלנו מנצל את כל מאגרי הפחמימות שבו. כבר בשלבים המתקדמים של הצום, ישנה ירידה דרסטית בערכי הסוכר בדם ואובדן אנרגיה. לכן, כדי להימנע מכאבי ראש, סחרחורות ובחילות בזמן הצום, חשוב מאוד להקפיד לאכול נכון בארוחה מפסקת של לפני הצום.

הארוחה המפסקת צריכה להיות משביעה, אך לא כבדה מדי. מומלץ להימנע ממאכלים מטוגנים ועתירי שומן שמקשים על העיכול. במקום זאת, העדיפו לאכול פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, כמו למשל: אורז מלא, אפונה, שעועית, חומוס, בטטות, פולי סויה, כוסמת, פסטה מחיטה מלאה, וכן פירות עם אינדקס גליקמי נמוך כגון אשכוליות ואגסים.

בנוסף, חשוב לאכול גם חלבונים שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן: בשרים דלי שומן כגון עוף והודו, דגים, טופו או מוצרי חלב דלי שומן. כדאי גם להוסיף לתבשילים שלכם שמנים בלתי רווים כגון אבוקדו, שמן זית וטחינה.

הימנעו מאוכל מתובל מדי במלח או בחריף. המליחות תגרום לצמא בעוד שהחריפות עלולה לגרום לתחושת צרבת. כמו כן, השתדלו שלא להתפתות לסיים את הארוחה בקינוח מתוק שרק יגרום לכם להיות רעבים שוב תוך כמה שעות. ההמלצה שלנו היא לקנח את הארוחה מפסקת עם שתיית תה ירוק שמרגיע את מערכת העיכול ויכין אתכם היטב לצום.

שימו לב להקפיד לשתות שני ליטר מים במהלך היום של כניסת הצום.

לפניכם כמה מתכונים לארוחה מפסקת:

שיהיה צום קל ומועיל!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות