פוטטוס עם קטשופ ביתי של קרן אגם

מתכון פשוט ומהיר של פוטטוס עם קטשופ ביתי של קרן אגם, מתוך פרק מתכונים אמריקאיים שקרן אוהבת מהתכנית קרן אגם – מתכון עם סיפור

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לשמיניות
עשבי תיבול
1.5 כפות שטוחות מלח אטלנטי גס
2 כפות אבקת פפריקה מתוקה
1/4-1/3 כוס שמן זית לצ'ינו
שמן זית לצ'ינו
קטשופ ביתי:
1 פחית עגבניות חתוכות דק
2 כפות חומץ
1 כף סילאן
1 כף סוכר חום
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
1 מכניסים את שמיניות תפוחי האדמה לסיר, ומפזרים כף אחת של מלח גס, מכניסים עשבי תיבול לתוך שקית בד לבישול, מוזגים מים לכיסוי מלא של תפוחי האמה, ומביאים לרתיחה.
2 את תפוחי האדמה לא מבשלים מעבר לרתיחה כי בזמן הבישול עד הרתיחה הם מתרככים מעט, וזה כל מה שצריך.
3 איך תדעו שהם מוכנים במים? כשאפשר לנעוץ בפנים מזלג אבל זה לא רך מידי.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 מוציאים את שקית הבד עם עשבי התיבול החוצה, מסננים את תפוחי האדמה מהמים, ומחזירים לסיר.
6 מוסיפים 1/2 כף של מלח אטלנטי גס, 2 כפות פפריקה ושמן זית, מקפיצים את תפוחי האדמה בתוך הסיר עד שהם לגמרי עטופים בתבלינים.
7 מעבירים לתבנית, ובעזרת כף, מסדרים אותם כך שיהיו על התבנית בשכבה אחת שטוחה ולא אחד על השני.
8 אופים בתנור למשך 35-40 דקות עד שהם שחומים למראה.
9 מגישים חם עם קטשופ ביתי
קטשופ ביתי:
1 להכניס את כל המרכיבים לסיר ולהביא לרתיחה. בעזרת בלנדר מוט לטחון, לצנן ולהגיש
קטשופ לא קונים! קטשופ מכינים! צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם