קרפלך תפוחי אדמה

כל עדה והכיסונים שלה. כיסוני בצק ממולאים בתפוחי אדמה ומטוגנים קלות עם בצלים. מגישים עם שמנת חמוצה וזה מעדן!

מערכת
14.02.2022
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

530 גרם (3 ו-¾ כוסות) קמח לבן
240 מ”ל (1 כוס) מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה L
¼ כוס שמן
למילוי:
פירה מוכן (130 גרם) מ-4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
1 בצל לבן קצוץ
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
לטיגון:
5-6 כפות שמן
4 בצלי לבנים, קלופים ופרוסים לחצאי טבעות
½ כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
כפית סוכר
להגשה:
שמנת חמוצה/ בצל ירוק/ בצל מטוגן
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, מים רותחים ומלח ולשים במשך 3 דקות. מוסיפים ביצה ושמן ולשים במשך 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש. הבצק יהיה מעט דביק. עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה
2 מטגנים את הבצל להזהבה יפה. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים סוכר. מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן ומערבבים
3 מטגנים את הבצלים במחבת עם שמן. מערבבים לסרוגין, מתבלים במלח פלפל וסוכר ומטגנים היטב
4 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי הכי דק שאתם יכולים וקורצים עיגולים בקוטר של כוס. מניחים בכל עיגול בצק כפית נדיבה של מילוי וסוגרים לצורת חצי ירח. מהדקים היטב
5 מחממים מלא מים בסיר ומבשלים את הקרפלך 3-5 דקות מהרגע שהם צפים למעלה
6 מעבירים למחבת עם הבצל המטוגן ומטגנים ביחד 2-3 דקות. מגישים עם שמנת חמוצה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות