צ'יפס גראטן תפוחי אדמה משוגע וקל להכנה

המתכון הזה של רוני כהן הבלוגרית כבש את ליבנו (ואת הבטן שלנו), גרטן תפוחי אדמה שעושים ממנו צ'יפס – זה מטורף וקל להכנה

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שלוש שעות+לילה במקרר
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8 תפוחי אדמה גדולים
1 מיכל שמנת לבישול (250 מל)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
למטבל:
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
1 יוגורט
1/2 כפית אבקת שום יבש
1/2 כפית מלח
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180
2 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות
3 מעבירים לקערה ומוסיפים את השמנת, המלח, הפלפל ומערבבים.
4 מרפדים תבנית (20*30) בנייר אפיה ומפזרים את תפוחי האדמה בשכבות באופן שווה.
5 שופכים את השמנת שנוצרה בקערה לתבנית, מהדקים ומקפלים את צידי נייר האפיה כך שיכסה את תפוחי האדמה.
6 מכניסים לתנור למשך שעתיים (או עד שמזהיב), מוציאים מניחים בצד ומעבירים למקרר למשל הלילה.
7 מוציאים את תכולת התבנית וחותכים את הקצוות (הם פחות מהודקים), חותכים פסים ומטגנים בשמן חצי עמוק כ4 דקות מכל, הופכים, מטגנים 4 דקות נוספות ומוציאים מהמחבת.
8 מערבבים את כל מצרכי המטבל ומפזרים קצת עירית קצוצה מעל מקלות הגראטן.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות