בורקס תפוחי אדמה – הכי קל להכנה

העולם מתחלק ל 2 – מי שאוהב בורקס גבינה, ומי שאוהב בורקס תפוחי אדמה – אנחנו אוהבים הכל! מתכון קל להכנה לבורקס תפוח"א

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
500 גרם בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית
2-3 תפוחי אדמה
1 בצל גדול קצוץ
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית
1 ביצה
שומשום
אופן הכנה
מכינים את הבורקס
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
2 מטגנים את הבצל עד להזהבה
3 מרתיחים מים בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך מלא, מצננים מעט ומועכים לפירה
4 מוסיפים לפירה בצל ומתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול
5 פותחים את בצק העלים על משטח עבודה
6 טורפים ביצה עם מעט מלח
7 ממלאים בשולי הבצק מלית לאורך כל הבצק ומגלגלים בזהירות, ואז מגלגלים את הצינור שנוצר לצורת ספירלה
8 מניחים את הבורקס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לצינון רבע שעה
9 מורחים את הבצק בביצה הטרופה, מפזרים מעל מעט שומשום ומכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות
טיפ חשוב:
1 למרוח את שולי הבצק בביצה כדי שהבורקס לא יפתח באפייה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות