מאפינס פרג ושוקולד לבן של מיקי שמו
איך מכינים מאפינס שוקולד לבן עם פרג? מיקי שמו מסביר במתכון שלב שלב הכנה – קל ופשוט מתוך "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
150 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים מספר 1
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
50 גרם שמן תירס או קנולה
3 כפות חלב
1/8 כפית ונילין
1/2 תפוז מגורד
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם פרג טחון טרי
1/4 כוס יין לבן
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
אבקת קקאו
אופן הכנה
1 מערבבים יחד במיקסר את הביצים, הסוכר, החמאה, השמן והחלב, במהירות בינונית כ – 5 דקות.
2 מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים קלות עד שהכל מתאחד והופך לבלילה חלקה ומעט נוזלית.
3 מוסיפים את היין ומערבבים מעט.
4 יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס – במידה ולא משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון רצוי לשמן מעט את התבנית.
5 אופים כ – 15 דקות ב – 170 מעלות או עד שקיסם שננעץ במרכזם יוצא יבש.
6 מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת.
7 מצפים את המאפינס בקצפת ומפדרים באבקת קקאו.