פאי פרג קלאסי וקל

בצק פריך ומלית פרג – מתכון לפאי פרג שגם נראה מעולה וטעים באופן מוגזם וממכר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 בצק פריך מופשר לפי הוראות יצרן
150 גרם סוכר
180 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
קורט מלח
225 גרם פרג טחון טרי
150 גרם שקדים טחונים
1 ביצה L
1 כף חלב
אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
1 לוקחים מחצית מחבילת הבצק (השאר שומרים במקרר), מרדדים ומרפדים תבנית קפיצית היטב מכל דפנות התבנית
2 מחוררים במזלג ומכניסים למקפיא לחצי שעה
3 בינתיים מכינים את המלית: בסיר שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים עד לרתיחה, ממיסים היטב את הסוכר
4 מוסיפים פרג ושקדים טחונים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים ביצה ומערבבים עד שנוצרת עיסה משחתית. מצננים
5 מחממים תנור ל-180 מעלות
6 ממלאים את הקלתית הקפואה במלית הפרג ומיישרים את החלק העליון
7 חותכים לרצועות את החלק השני של הבצק ששמרנו במקרר, מסדרים מעל הפאי שתי וערב ליצירת רשת בצק מעל הפאי. מברישים עם ביצה טרופה את הרשת
8 אופים במשך 35-45 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב והמלית מעט תופחת ומתייצבת

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: