מאפה במילוי פרג
מאפה פרג גרמני – מאפה קלאסי שתוכלו למצוא בכל מאפייה גרמנית. מתוק, טעים וקל להכנה.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
500 גרם קמח
1 חבילה שמרים יבשים
50 גרם עמילן תפוחי אדמה או תירס
300 מ"ל חלב
50 מ"ל שמן
1 ביצה
קורט מלח
למילוי הפרג
175 גרם פרג (טחון)
25 גרם חמאה רכה
60 מ"ל חלב
80 גרם סוכר
1 ביצה
1 חבילת סוכר וניל
לסירופ לזיגוג (לא חובה)
175 גרם אבקת סוכר
3 כפות מים חמים
אופן הכנה
1 מסננים קמח ועמילן לקערה, מוסיפים שמרים ומעט מלח ומערבבים היטב.
2 מוסיפים ביצה, חלב ושמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3 מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה עד להכפלת הבצק.
4 מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
5 לאחר שהבצק תפח, לשים אותו שוב היטב ומרדדים על קרש עם קמח, לצורת מלבן.
6 מורחים באופן אחיד על הבצק את המילוי
7 מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים את הקצוות.
8 חותכים פרוסות בעובי של 2 ס"מ .
9 מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור 200 מעלות במשך כעשר דקות.
10 לזיגוג: מערבבים אבקת סוכר עם מים ומורחים בצורה אחידה על המאפים המוכנים בעודם חמים.