רולדת פרג של מירי מתוקה ארזי

רולדת פרג טעימה שאתם חייבים לטעום, מתוך התוכנית "פשוט לאפות"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כמות ל-4 רולדות – תבנית אינגליש 30 ס”מ:
לבצק:
1/2 ק”ג קמח שמרים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב קר (200 מ”ל)
3 חלמונים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה להברשה
מלית פרג למילוי:
2 כוסות חלב (400 מ”ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/4 כוס אגוזי מלך (25 גרם)
3/4 כף קינמון (5 גרם)
2 כוסות פרג טחון טרי (250 גרם)
75 גרם חמאה
2 כפות ריבת שזיף (50 גרם)
כ – 8 כפות ריבה נוספות למריחה
אופן הכנה
מילוי:
1 שמים את כל החומרים יחד בסיר על אש נמוכה. בוחשים עד לביעבוע של המלית, כ – 15 – 10 דקות.
2 מכבים ומניחים להתקרר היטב.
עוגה:
1 במיקסר עם וו לישה מניחים את קמח השמרים עם הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים עד ליצירת בצק.
2 מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
3 מוציאים מקערת המיקסר ולשים לריבוע שטוח. אורזים את הבצק בניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.
4 למחרת חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק בעובי של 5 – 4 מ”מ וארוך כאורך תבנית האינגליש וקצת יותר (הבצק מתכווץ מעט בגילגול).
5 יש שתי שיטות לגילגול: 1. השיטה הפשוטה: מורחים על כל העלה 2 כפות ריבה. על גבי הריבה ועל 3/4 מאורך העלה מורחים מכמות מילוי הפרג שהכנו (לא על החלק שיתגלגל אחרון כדי שהמילוי לא יברח). 2. צמה חגיגית: מורחים במרכז העלה 2 כפות ריבה ומעל מזלפים שלושה פסים עם רבע מכמות מלית הפרג (ומשאירים את שני צדי הבצק נקיים). בשפה הימנית והשמאלית חותכים כעשרה קווים אלכסוניים ושוזרים פס אחד מימין אחד משמאל. סוגרים את הקצוות ומניחים על נייר אפייה.
6 מתפיחים את הרולדות כשעה – שעה וחצי בטמפרטורת החדר הנעימה. בודקים על ידי נגיעה באצבע בפסים שתפחו.
7 מורחים בעדינות על הבצק ביצה טרופה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות כ – 30 דקות.
8 טיפ: ניתן להקפיא חלק מהרולדות מיד לאחר האפייה ולאחר שהצטננו, ארוזות בניילון נצמד. מפשירים בטמפרטורת החדר ואופים עוד 5 דקות בתנור חם, וקיבלנו רולדה כמו חדשה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות