טארטלט טופי ופופקורן מקורמל של מיקי שמו
מתכון לטארטלט טופי ופופקורן מקורמל של מיקי שמו. נשמע מדהים? מתוך התכנית שמו ושפיץ, תכינו ותראו כמה המתכון הזה פשוט
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקלתית:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום דמררה
50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל איכותית
200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח מנופה
למרנג:
4 חלבונים מביצים גדולות
100 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
קורט מלח לימון (לא חובה)
פופקורן טופי:
200 גרם פופקורן מוכן
מתכון לקרמל:
¼ 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
אופן הכנה
מכינים את הקלתיות:
1 שמים בקערת מעבד מזון קמח, אבקת שקדים, חמאה וסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2 מחלקים את הבצק על משטח מקומח לשישה חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע בגודל 9 ס"מ. מרפדים בבצק את תחתית ודפנות התבניות ומעבירים מערוך על שולי התבניות כדי להיפטר מעודפי הבצק. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 מניחים נייר אפייה על הבצק ומפזרים מעל גרגירי חומוס או שעועית יבשים שיהוו משקולת.
5 אופים 15 דקות. מסירים את נייר האפייה עם המשקולת ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה. מצננים.
מכינים את הפופקורן טופי:
1 עושים קרמל מהסוכר עד לקבלת גוון ענברי. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, מעבירים את הקרמל ומערבבים. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לאחידות. מוציאים מעט מהטופי להרכבת הטארטלט.
2 מכניסים את הפופקורן לתערובת ומניחים על מגש.(משאירים מעט מהטופי לקישוט הסופי)
3 אופים ב-160 מעלות למשך 5-7 דקות.
הרכבה:
1 מזלפים מעט מהטופי לתוך הקלתית.
2 מזלפים עיגול מרנג בקוטר הטארטלט.
3 מכסים בפופקורן טופי.