עוגת פולנטה ריקוטה איטלקית מושלמת
עוגת קמח תירס וריקוטה רכה, קלילה וטעימה מושלמת לארוחת בוקר או לנשנוש
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
200 גר ' ריקוטה
150 גרם קמח תירס
150 גר' סוכר
100 גרם קמח
50 מ"ל שמן קנולה
3 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 שמים בקערה את הביצים יחד עם הסוכר ומקציפים עם מיקסר ידני כמה דקות עד שהן הופכות לקצפיות ולבנבנות.
3 מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף.
4 מוסיפים את הריקוטה ומערבבים ואז מוסיפים את שני הקמחים ואבקת האפייה לעוגות ומקציפים עם עד שהתערובת אחידה.
5 משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה ורחבה עם שמן או חמאה או מרססים נייר אפייה ומרפדים את את התבנית ויוצקים את התערובת לעוגה.
6 מכניסים את העוגה לתנור ל45 דקות עד שקיסם יוצא מעט לח ללא פירורים
7 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני שמפזרים עליה אבקת סוכר. ומגישים