קציצות פולנטה ואנשובי של לאון אלקלעי
רבקינה ג’רוזלם -מנת פתיחה יהודית איטלקית: מיני סנדוויצ’ים מטוגנים עם גבינות ודגים שיעשו לאורחים טעם של עוד מתוך “לאון אל דנטה”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 כוס פולנטה אינסטנט
4 כוסות מים
6 כפות שמן זית
1 כפית רכז עגבניות
מלח
24 פילטים אנשובי קצוצים (אם לא אוהבים אנשובי ניתן להחליף למוצרלה מעושנת או רגילה)
פרוסות מוצרלה מעושנת
פרוסות מוצרלה רגילה
שמן זית לתיבול
שמן לטיגון
2 ביצים
1 כוס קמח לקימוח
אופן הכנה
1 מכינים פולנטה לפי הוראות היצרן
2 כשהפולנטה מוכנה מוסיפים את רכז העגבניות, מערבבים את היטב, מוסיפים את שמן הזית ומתבלים במלח
3 מעבירים למשטח עם נייר אפיה משומן
4 משטחים לדף בעובי 1 ס”מ ומצננים
5 בינתיים שמים 2 כפות שמן זית במחבת ומוסיפים את האנשובי הקצוץ
6 מטגנים תוך בחישה על להבה בינונית ומורידים מהאש
7 כאשר הפולנטה קרה קורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ ומחלקים לשלוש קבוצות
8 מורחים ממחית האנשובי על מחצית שליש העיגולים ומכסים בחצי השני, על שליש נוסף שמים פרוסות מוצרלה ועל שליש אחרון מוצרלה מעושנת
9 מחממים שמן לטיגון עמוק ומעבירים את הסנדוויצ’ים בקמח ואחר כך בביצה טרופה
10 מטגנים עד להזהבה ומגישים חם