מאמא – ליגה: טיפים להכנת פולנטה

מאיזה קמח מומלץ להכין פולטנה ומה מומלץ לעשות על מנת שהיא תישאר רכה?

פולנטה היא בעצם קלחי תירס אותם מייבשים, מבשלים וטוחנים. ישנם כמה סוגים של פונלטות נפוצות. אחת שאני דווקא לא ממש ממליץ עליה היא פולנטה “מג’יק” שאותה מערבבים עם מים והיא מוכנה תוך דקה.

יש היום ייבוא מאיטליה של סוגי קמח מצוינים להכנת פולנטה, למשל קמח פולנטה מתירס לבן ממנו אפשר לעשות פולנטה מצויינת ואם מזדמן לכם להגיע לאיטליה, תקנו אותו! הוא נפוץ בצפון איטליה ובחלקה האיטלקי של שוויץ.

אנשים לעיתים מתקשים להשאיר את הפולנטה רכה, שזה מובן ותיכף נגיע לזה, אבל תרשו לי להציע לכם משהו אחר לפני כן: אם תעשו פולנטה עם מעט נוזלים, תראו שהפולנטה מתקשה מהר מאוד. במקרה כזה אני ממליץ לחתוך את הפולנטה שהתקשתה לקוביות ולטגן אותה עם מעט שמן זית. לא תתחרטו.

איך משאירים את הפולנטה רכה?

חשוב לשים לב שאת קמח הפולנטה שופכים למים ולא את המים לקמח. כדי שהפולנטה תישאר רכה לאורך זמן, צריך באופן קבוע להוסיף מים ולערבב. בסוף מוסיפים קוביות של חמאה קרה, גבינה, מלח ופלפל.

את הפולנטה ניתן לבשל חצי בישול ולשמור אותה לכשתרצו להשתמש בה שוב, אז מוסיפים לה ציר או מים, והפולנטה נפתחת מחדש.

ניתן להכין פולנטה גם מקמח חומוס במקום קמח תירס וזה נקרא קלנטיקה, במקור מאלג’יריה. מבשלים את זה עם קצת שמן זית ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך  40 – 30 דקות.

רוצים עוד טיפ קטן לפולנטה?

אתם יכולים להכין גם פיצה מפולנטה, כאשר הפולנטה בעצם משמשת כבצק של הפיצה.

מומלץ לקרוא גם:

בים בם בם, תירס חם: איך מכינים פולנטה?

פולנטה עם פטריות שיטאקי של לאון אלקלעי

פולנטה מהירה עם אספרגוס ופטריות של ג'קי אזולאי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: