דג מושט ברוטב חריף של יהודית כהן

יהודית כהן מציגה מתכון מושלם לדג מושט ברוטב לוהט! מתכונים לדגים בערוץ האוכל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לדג
דג נסיכת הנילוס (בואקום) או דגי מושט בואקום
מלח ולימון לשטיפה
למשרה
חצי כוס שמן קנולה
3 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית של כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
חומרים לתערובת הסיר
2 עגבניות שטופות וחתוכות לעיגולים
10 גלדי שום מנוקים
פלפלים מתוקים טריים שטופים וחתוכים לרצועות
2 פלפלי סודניה לחריפות
חופן עלי כוסברה שטופים
2 פלפלי סודניה לחריפות
מים למילוי בגובה הדגים
כוס גרגרי חומוס: להשרות לילה שלם במים עם מעט אבקת אפיה
לבשל את גרגרי החומוס במים נקיים עד לריכוך
אופן הכנה
1 לשטוף את הדג היטב להוריד אדרה ( אם משתמשים בדג מושט אין צורך להוריד אדרה)
2 לחתוך לחתיכות די עבות, להמליח עם כפית של מלח וחצי לימון סחוט.
3 בסיר של דגים או סיר סוטז כמו בתמונה למזוג כף שמן. לחתוך את העגבניות לפרוסות ולהניח בתחתית הסיר, מעל להניח מעט כוסברה, להניח מחצית מהפלפלים והשומים לפזר באופן שווה בסיר. להניח 3 פלפלים חריפים קטנים
4 לשטוף את הדגים מעט ובעדינות לסחוט, לשים במסננת
5 בצלחת לערבב את כל חומרי המשרה, להכניס את חתיכות הדגים ולעשות עיסוי
6 להניח את הדגים מעל כל הירקות בסיר, מעל להניח את יתרת הפלפלים השום הכוסברה ועוד 1 פלפל חריף קטן.
7 להרתיח מעט מים ולשפוך בצד עד גובה הירקות, לבשל על אש בינונית, כאשר מתחיל לרתוח יש להנמיך את הלהבה ולבשל כ 20 דקות,עד אשר הירקות נעשים רכים והרוטב מעט מסמיך. לטעום ,אם יש צורך להוסיף עוד מעט מלח.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות