פיצה קראסט שום עם רוטב עגבניות או רוטב ביאנקו
שחר ואורן מלמדים איך להכין 2 פיצות במתכון 1 : פיצה ראשונה עם קראסט שום ורוטב עגבניות ופיצה שניה עם רוטב ביאנקו
זמן הכנה
60 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
120 דק'
כשרות
כשר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
בצק לפיצה
כוס וחצי מים (375 מל)
כפית שמרים (5 גרם)
כף סוכר (10 גרם)
4 כוסות קמח (560 גרם)
רבע כוס שמן זית
כפית מלח (5 גרם)
רוטב עגבניות
3 כפות שמן זית
בצל סגול
2 שיני שום כתושות
2 כוסות עגבניות מגורדות/ טחונות
כפית גדושה מלח
כפית גדושה סוכר
חופן אורגנו
רוטב ביאנקו
רבע כוס פרמזן מגורד
3 כפות גבינה כחולה (אם לא אוהבים אפשר להחליף בפרמזן)
רבע כוס שמנת לבישול
כפית שטוחה מלח
כפית פלפל גרוס
גבינות לפיצה
לפיצה עם רוטב העגבניות: מומלץ 150 גר' גבינת פרמז'ן ומוצרלה מגוררות
לפיצה עם רוטב העגבניות: מומלץ 150 גר' גבינת גאודה מגוררת ו100 גרם קוביות בולגריות
אופן הכנה
בצק
1 אל קערת מיקסר מוזגים מים ומפזרים עליהם את השמרים והסוכר. ממתינים חמש דקות ומוסיפים את שאר החומרים.
2 מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-גבוהה למשך 5 דקות עד שהבצק הופך לאלסטי ואחיד.
3 מכניסים לקופסה מקומחת ומקמחים גם מעל.
4 המלצה: לתת לבצק מנוחה של לילה במקרר ולמחרת להמשיך לעבוד איתו, אבל הוא נהדר גם אם תמתינו שעתיים- שלוש ותעבדו איתו.
רוטב עגבניות
1 מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים עם מכסה סגור למשך חמש דקות עד שהכל יתרכך.
2 ממשיכים לבשל ללא מכסה תוך ערבוב על מנת לאדות את הנוזלים ועוצרים כאשר גורפים מהתחתית והיא נשארת יבשה.
רוטב ביאנקו
1 מערבבים את כל החומרים יחד
הרכבת הפיצה
1 יוצרים מכל גוש בצק כדור
2 מרדדים את הבצק לעיגול, אחרי כל רידוד מסובבים ב 90 מעלות ככה שמתקבלת צורה עגולה.
3 כדי ליצור שוליים שהם לחם שום, מורחים שום כתוש בשמן זית, מפזרים גבינה ומכסים בבצק.
4 מורחים רוטב (עגבניות או ביאנקו) ומפזרים גבינות לפי ההמלצות במרכיבים
5 אופים בחום של 220-230 מעלות טורבו למשך 5-10 דקות עד שהבצק משחים והגבינה מתחילה להיחרך.