מאפינס פיצה ומאפינס מתוקים של מאיה דרין

מאיה דרין מלמדת את אפרת אנזל מתכוני מאפינס פיצה ומאפינס מתוקים שהם קצת יותר בריאים, מתוך התוכנית "קצת יותר בריא"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכון ל-12 יחידות
1+1/3 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית גדושה אבקת אפיה
קורט מלח
קורט פפריקה
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות טבעי
½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
1 כוס תרד ניו זילנדי טרי קצוץ
חופן בזיליקום קצוץ
1 ביצה
½ כוס יוגורט כבשים או עיזים
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים יחד את כל המרכיבים, רק עד שהם מתמזגים.
2 מוזגים לתבנית מאפינס משומנת עד 2/3 גובה.
3 אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-15 דקות.

מתכון בונוס: מאפינס שיבולת שועל, בננה ומייפל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכון ל-15 מאפינס
1 כוס + 5 כפות קמח כוסמין מלא (200 גרם)
½1 כוסות פתיתי שיבולת שועל שלמים (100 גרם)
½1 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
½ כוס סוכר קנים (100 גרם)
½ כוס סירופ מייפל טבעי (100 גרם)
4 בננות מעוכות
1 ביצה
60 מ”ל שמן קוקוס
אופציה: ½ כוס שברי שוקולד מריר איכותי
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
2 בקערה אחרת מערבבים בננות, מייפל, ביצה ושמן. מאחדים בעדינות את שתי התערובות (אם רוצים, מוסיפים שברי שוקולד מריר כעת).
3 מעבירים לתבנית מאפינס ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: