פיצה בטאבון נינג'ה
מתכון לפיצה כמו באיטליה, עם בצק דק ושוליים שמנמנים, שימו איזה תוספות שתרצו, אנחנו הלכנו על עגבניות שרי, לבבות ארטישוק, בצל סגול וזיתי קלמטה שחורים.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
25 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
3 ו- ¾ כוסות קמח לבן או קמח פיצה
1 ו- ½ כוסות מים, עדיף פושרים
8 גרם שמרים
45 גרם שמן זית
כף שטוחה מלח
7 ½ גרם סוכר
לרוטב עגבניות
קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
כף אורגנו יבש
כף בזיליקום יבש (או כמה עלים טריים קצוצים)
½ כפית מלח
½ כפית סוכר
מעט פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
תוספות
2 כדורי גבינת מוצרלה באפלו פרוסה לפרוסות
פרמז׳ן מגורד
שמן זית
בזיליקום
תוספות לפי טעם אישי – אנחנו הלכנו על עגבניות שרי, לבבות ארטישוק, בצל סגול וזיתי קלמטה שחורים.
אופן הכנה
1 שמים בקערה את הקמח והמלח, מערבבים לפיזור שווה של המלח. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עד שהמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש ויוצרים ממנו כדור.
2 שמים בקערה נקייה מעט שמן זית, מניחים את כדור הבצק ועוטפים אותו היטב בשמן הזית. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעתיים, ועד 24 שעות.
3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חצאים.
4 מדליקים את הטאבון במצב ״פיצה״, חום מריבי של 370 מעלות למשך הזמן הדרוש לכם להכנת כמות הפיצות שבא לכם אנחנו הדלקנו ל- 30 דק׳.
5 בינתיים (עד שהטאבון מתחמם) בעזרת קצות האצבעות פותחים מעט את הבצק תוך כדי שאנחנו משאירים שוליים עבות יחסית (ראו הדגמה בסרטון), כיוון הפתיחה של הבצק הוא מאמצע כדור הבצק וכלפי החוצה ובאמצעות פעולות מתיחה וסיבוב. לאחר שהבצק פתוח מעט, נרים. את הבצק ממשטח העבודה ונמשיך במתיחה בתנועות סיבוביות עד לקבלת הגודל הרצוי של הבצק (זה השלב לזרוק את הבצק באוויר כדי לעזור לבצק להיפתח, אם אתם בעלי יכולות מתאימות😊). מקמחים את כף הפיצה (מגיעה יחד עם הטאבון שלנו), ומניחים עליה את הבצק ומורחים רוטב פיצה (מומלץ להשאיר את השוליים ללא רוטב). מוסיפים את הגבינה, ואת התוספות שבחרתם, מגרדים מעט פרמז׳ן וסוגרים עם מעט שמן זית ומלח גס.
6 כאשר הטאבון מגיע לחום הדרוש (370 מעלות) מכניסים את הפיצה למשך 2-3 דק׳, מומלץ לבדוק שהפיצה לא נשרפת ומדי פעם לסובב אותה כדי שהאפייה תהיה אחידה בכל הצדדים.
7 כאשר הבצק מוכן, גם מלמעלה וגם מלמטה מוציאים, מגרדים מעט פרמז׳ן ומגישים. בתאבון.