פיתה טורו של השף יחי זינו

השף יחי זינו מבשל ביחד עם השף מידן סיבונו מתכון מושקע של פיתה אפויה עם דג טונה טורו ועם עוד המון הפתעות, מתוך התוכנית "ים של דגים"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים לדגים (כמות ל- 3 פיתות הום מייד):
500 גרם טורו של בלו פין
תבלין לגריל
מלח דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לטחינת היוגורט:
יוגורט
מיץ לימון טרי
פלפל לבן
טחינה ויוגורט – לפי ההעדפה אני אוהב 60%-40% יוגורט עם העדפה לטחינה
מלח
מצרכים לפיתות:
250 גרם מים חמימים
30 גרם שמן זית
15 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
450 גרם קמח לבן
10 גרם מלח
מצרכים לסלט הירקות החרוכים:
200 גרם עגבניות עגבניות שלמות בפחית
2 בצלים לבנים
2 פלפל אדום מתוק
1 פלפל חריף ירוק
שמן זית
אופן הכנה
אופן הכנת הדגים:
1 פורסים את הטורו לרצועות, ממליחים ומתבלים. מניחים את הרצועות על גריל ומכינים לדרגת עשייה של mw.
אופן ההכנה של הפיתות :
1 למיקסר עם וו לישה מכניסים את המים, השמן והסוכר ומערבבים במהירות בינונית.
2 מוסיפים את השמרים ומערבבים 30 שניות במהירות בינונית.
3 מוסיפים את הקמח והמלח ולשים 6 דקות במהירות בינונית.
4 מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כ-30 דקות או עד להכפלת נפחו.
5 מחממים תנור לטמפרטורה של 240 מעלות, שבתוכו משטח Fast&Crust שמונח בשליש העליון של התנור.
6 מכדררים כדורים של כ-50 גרם ומשטחים אותם בעזרת מערוך לפיתות בקוטר 12-14 ס”מ.
7 אופים ישירות על המשטח 4 דקות. כשמוצאים מהתנור שומרים חם תחת מגבת ומגישים.
אופן הכנה של הטחינה:
1 מערבבים ביחסים שאוהבים של הטחינה והיוגורט. אני מעדיף טעם חזק יותר של טחינה אז משהו כמו 30% – 70% לטובת הטחינה. תרגישו את זה.
2 מוסיפים את יתר החומרים ומכינים את הטחינה בעזרת בלנדר מוט.
3 סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
הכנת סלט הירקות:
1 את כל הירקות קוצצים גס ומתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית.
2 אופים בתנור על אש גבוהה 250 מעלות לכמה דקות. שימו לב שהירקות לא נשרפים.
הרכבת המנה:
1 מתחילים בטחינה, סלט הירקות, טורו, שוב סלט ומסיימים בטחינה.
פיתה טורו של השף יחי זינו
פיתה טורו של השף יחי זינו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות