פאי של ג’יימי אוליבר

ג’יימי אוליבר עם גרסה צמחונית למאפה הבריטי האהוב והטעים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל- 6-8 סועדים
10 גרם פטריות פורציני מיובשות
2 כרישה
3 גזרים
500 גרם לפת צהובה
500 גרם סלרי
2 כפות שמן זית
3 ענפי רוזמרין טרי
1 כפית זרעי כמון
2 קילו תפו"א
40 גרם מחאה לא ממולחת
מעט חלב דל שומן
600 מ”ל מים רותחים
1 בצל
כפית ממרח תמצית שמרים
3 כפיות של רסק עגבניות
400 גרם עדשים ירוקות מקופסת שימורים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 190 מעלות
2 מכניסים לבלנדר את הפטריות ומכסים במים רותחים
3 גוזמים, שוטפים וחותכים את הכרישה בעובי 2 ס”מ
4 שוטפים היטב את הגזרים, הלפת והסלרי וחותכים בעובי דומה
5 מזלפים שמן לתוך מחבת קסרול על אש בינונית
6 מפרידים את ענפי הרוזמרין מהגבעול ומטגנים למשך דקה עד לפריכות ומוציאים לצלחת עם כף מחוררת
7 מוסיפים למחבת את זרעי הכמון והירקות החתוכים
8 מתבלים במלח ופלאפל
9 מבשלים כ- 30 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם
10 מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה באופן גס
11 מבשלים בסיר עם מים רותחים ומלח במשך 15 דק’ או עד שהם מתרככים
12 מסננים את המים
13 מועכים את תפוחי האדמה ביחד עם חמאה וחלב ומתבלים לפי הטעם
14 חותכים את הבצל לרבעים
15 מוסיפים פטריות בבלנדר יחד עם ממרח תמצית השמרים ורסק העגבניות ומערבלים עד קבלת ממרח חלק
16 להעביר את הממרח אל מחבת ולבשל במשך 20 דק’ או עד השחמה וקרמול. לערבב בעקביות וגרד את תחתית הסיר מחלקים שנדבקים
17 מוסיפים את העדשים עם המים שלהם לתוך המחבת ומביאים לרתיחה
18 מתבלים לפי הטעם
19 מניחים את הפירה מעל בעזרת כסף
20 מניחים את המחבת על מגש ומכניסים לתנור לכ- 30 דקות או עד להזהבה קלה
21 מפזרים מעל את הרוזמרין הפריך
22 מגישים עם ירקות עונתיים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות