עוגת גבינה עם פירורים – עוגת הגבינה הכי טובה של בתיה שורק

מתכון לעוגת גבינה פירורים ללא אפייה של בתיה שורק, עם מיקסר שף כל פעולה במטבח הופכת לפשוטה יותר והתוצאה – טובה יותר!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות+התייצבות במקרר
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק פריך (תבנית 24X24)
280 גרם קמח (2 כוסות מדידה)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
6 כפות סוכר
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
כף תמצית וניל
קורט מלח
4 חלמונים
למלית גבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (סה”כ 500 מ”ל) – 32% או 38%
8 כפיות סוכר
בלילה שנייה:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
אופן הכנה
בצק:
1 במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל המצרכים פרט לחלמונים.
2 מעבדים עד לקבלת פרורים (כמו קוסקוס), עוצרים, מוסיפים את החלמונים ומעבדים אך ורק עד לקבלת גושי בצק.
3 מוציאים את הבצק ומשטחים כ-1/2 מכמות הבצק על גבי תבנית מעט משומנת בחמאה/ שמן.
4 שימו לב שהבצק לא עבה מידי ושאין תלוליות.
5 את שאר הבצק משטחים על גבי תבנית רחבה עם נייר אפייה- ישמש לנו לפירורים שמעל העוגה.
6 אופים יחד בתנור שחומם מראש 170 מעלות טורבו כ- 14 דק’ או עד שהבצק זהוב.
7 מצננים לחלוטין (אפשר אפילו במקפיא אם ממהרים).
בלילות גבינה:
1 מערבבים היטב בקערה רחבה, גבינות, 3/4 כוס סוכר ואינסטנט פודינג.
2 במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים 2 שמנת מתוקה וסוכר (8 כפיות), לקבלת קצפת, אבל רכה. כלומר שתרימו את הוו הקצפה היא תהייה יציבה אך לא קשה (זה חשוב לקבלת המרקם המיוחל של עננים).
3 בעזרת לקקן מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות ב-3 פעמים.
4 מקפלים יחד עד לקבלת בלילה אחידה.
מרכיבים את העוגה:
1 מסדרים שקף בתבנית לקבלת עוגה חלקה (אם אין לכם הכל טוב, היא עדיין תהייה יפה וטעימה).
2 מוזגים על גבי התחתית (שהצטננה לגמרי) את המלית ומוודאים שהיא מגיעה עד השוליים.
3 משאר הבצק שאפינו, פשוט בעזרת כפות הידיים מפוררים מעל העוגה, שכבה נדיבה.
4 מקררים אותה לפחות 12 שעות! או עד שהיא יציבה.
5 בהצלחה עם להפסיק ליישר אותה 🤤🤦🏼‍♀️
בהצלחה עם להפסיק ליישר אותה! צילום: בתיה שורק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם