קינוח אופרה צרפתית קלאסי של מיקי שמו

המתכון של מיקי שמו לקינוח אופרה צרפתית קלאסי, עוגת ביסקויט שקדים עם מוס קפה וגנאש שוקולד. נשמע מדהים? מתוך התכנית שמו ושפיץ

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לביסקוויט שקדים רך (ל-3 ביסקווטים 30X40 ס"מ):
275 גרם סוכר (1/3 1 כוסות)
220 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
4 ביצים
4 חלמונים
100 גרם קמח (3/4 כוס)
4 חלבונים
קורט מלח
כף אבקת סוכר
לגנאש שוקולד:
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
כף חמאה
למוס קפה ושוקולד לבן:
190 מ"ל שמנת מתוקה (2/3 מכל)
כף גלוקוזה
2 כוסות – 50 גרם קפה אספרסו קצר
50 גרם שוקולד לבן מומס
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
לסירופ קפה:
400 מ"ל (4 כוסות) קפה אספרסו ארוך
100 גרם (חצי כוס) סוכר
אופן הכנה
מתחילים בביסקוויט:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים 10-15 דקות את הביצים, החלמונים, המלח, אבקת השקדים והסוכר.
2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ואבקת הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת הראשונה.
3 אחרי שמגיעים לאחידות מוסיפים את הקמח ללא גלוטן. משטחים על שלוש תבניות מרופדות בנייר אפייה, למרובעים בגודל 30X40. אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות.
לגנאש:
1 מרתיחים שמנת מתוקה. שופכים עליה את השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
2 מוסיפים חמאה ומסיימים בבלנדר מוט.
3 מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר עד להרכבה. למוס: מרתיחים 2/
למוס:
1 מרתיחים 2/3 מיכל שמנת מתוקה, קפה אספרסו וגלוקוזה ומוזגים על השוקולד הלבן.
2 טוחנים בבלנדר מוט עד לאחידות ומקררים.
3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים למוס.
לסירופ:
1 מערבבים את כל החומרים עד שהסוכר נמס ומצננים עד לשימוש.
מרכיבים:
1 מומלץ להרכיב במסגרת רינג 30X40ס"מ, בגובה 3.5 ס"מ. מניחים את ביסקוויט השקדים ומרטיבים בסירופ הקפה בעזרת מברשת. מורחים מחצית מהמוס ומניחים מעליו עוד ביסקוויט שקדים רך.
2 שוב מברישים בסירופ קפה ומורחים בשכבה אחידה שני שלישים מכמות הגנאש.
3 מניחים מעליו ביסקוויט שלישי, מברישים בסירופ ומורחים את יתרת המוס. מקפיאים כחצי שעה.
4 מחממים את יתרת הגנאש לחום השפתיים ומצפים את חלקה העליון של העוגה. פורסים למנות אישיות מלבניות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם