קינוח אופרה צרפתית קלאסי של מיקי שמו
המתכון של מיקי שמו לקינוח אופרה צרפתית קלאסי, עוגת ביסקויט שקדים עם מוס קפה וגנאש שוקולד. נשמע מדהים? מתוך התכנית שמו ושפיץ
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לביסקוויט שקדים רך (ל-3 ביסקווטים 30X40 ס"מ):
275 גרם סוכר (1/3 1 כוסות)
220 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)
4 ביצים
4 חלמונים
100 גרם קמח (3/4 כוס)
4 חלבונים
קורט מלח
כף אבקת סוכר
לגנאש שוקולד:
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
כף חמאה
למוס קפה ושוקולד לבן:
190 מ"ל שמנת מתוקה (2/3 מכל)
כף גלוקוזה
2 כוסות – 50 גרם קפה אספרסו קצר
50 גרם שוקולד לבן מומס
250 מ"ל (מיכל אחד) שמנת מתוקה
לסירופ קפה:
400 מ"ל (4 כוסות) קפה אספרסו ארוך
100 גרם (חצי כוס) סוכר
אופן הכנה
מתחילים בביסקוויט:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים 10-15 דקות את הביצים, החלמונים, המלח, אבקת השקדים והסוכר.
2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ואבקת הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת הראשונה.
3 אחרי שמגיעים לאחידות מוסיפים את הקמח ללא גלוטן. משטחים על שלוש תבניות מרופדות בנייר אפייה, למרובעים בגודל 30X40. אופים ב-180 מעלות כ-12 דקות.
לגנאש:
1 מרתיחים שמנת מתוקה. שופכים עליה את השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
2 מוסיפים חמאה ומסיימים בבלנדר מוט.
3 מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר עד להרכבה. למוס: מרתיחים 2/
למוס:
1 מרתיחים 2/3 מיכל שמנת מתוקה, קפה אספרסו וגלוקוזה ומוזגים על השוקולד הלבן.
2 טוחנים בבלנדר מוט עד לאחידות ומקררים.
3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים למוס.
לסירופ:
1 מערבבים את כל החומרים עד שהסוכר נמס ומצננים עד לשימוש.
מרכיבים:
1 מומלץ להרכיב במסגרת רינג 30X40ס"מ, בגובה 3.5 ס"מ. מניחים את ביסקוויט השקדים ומרטיבים בסירופ הקפה בעזרת מברשת. מורחים מחצית מהמוס ומניחים מעליו עוד ביסקוויט שקדים רך.
2 שוב מברישים בסירופ קפה ומורחים בשכבה אחידה שני שלישים מכמות הגנאש.
3 מניחים מעליו ביסקוויט שלישי, מברישים בסירופ ומורחים את יתרת המוס. מקפיאים כחצי שעה.
4 מחממים את יתרת הגנאש לחום השפתיים ומצפים את חלקה העליון של העוגה. פורסים למנות אישיות מלבניות.