תאגיד – אורז פרסי מסורתי
מנה מהמטבח הפרסי שהיא למעשה אורז מתובל ומקושט במשמשים מיובשים וצימוקים זהובים ועוד תכשיטים והפתעות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות אורז בסמטי האיכותי ביותר
מלח
90 גרם חמאה
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
¼ כפית חוטי זעפרן, מפוררים ומושרים ב-1/4 כוס מים חמים
קינמון טחון קמצוץ גדול
קורט גדול הל טחון
קורט גדול פלפל אנגלי טחון
קורט גדול פלפל שחור גרוס
קורט גדול כמון טחון
⅓ כוס משמשים מיובשים קצוצים
1/3 כוס דומדמניות מיובשות
⅓ כוס צימוקים זהובים
⅓ כוס שקדים מולבנים
⅓ כוס פיסטוקים קצוצים גס.
אופן הכנה
1 שוטפים את האורז מספר פעמים במים קרים עד שהמים מתבהרים. לנקז. מביאים 3 ליטר מים לרתיחה בסיר גדול עם 2 כפות מלח כשר. מוסיפים את האורז השטוף ומרתיחים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות, ואז מסננים היטב במסננת.
2 מחממים 15 גרם חמאה במחבת קטנה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, מתבלים קלות במלח ומבשלים עד לריכוך וצבע קל, 4 עד 5 דקות. מרטיבים ב-1 כף מי זעפרן ומערבבים פנימה את הקינמון, ההל, הפלפל האנגלי, הפלפל השחור והכמון. מבשלים עוד דקה אחת. מערבבים פנימה את המשמשים, הצימוקים והדומדמניות
3 ממיסים את 60 גרם חמאה בתנור בתבנית אמייל עם תחתית כבדה או מחבת נון-סטיק על אש בינונית. מורחים מחצית מהאורז המבושל על תחתית הסיר. כף מעל את תערובת הבצל-פירות, ולאחר מכן את האורז הנותר. השאירו את הסיר על הלהבה, ללא כיסוי, למשך 5 עד 8 דקות כדי להשחים בעדינות את האורז. (אין לערבב או להזיז את האורז – תצטרך לסמוך על האף שלך כדי לדעת אם האורז השחים.)
4 מטפטפים את מי הזעפרן שנותרו על האורז ומניחים מכסה. כוונו את האש לנמוכה מאוד והשאירו ללא הפרעה למשך 30 דקות. מכבים את האש ונותנים לנוח לפחות 10 דקות.
5 מחממים את החמאה הנותרת במחבת קטנה על אש בינונית-נמוכה וצולים בעדינות את השקדים והפיסטוקים במשך דקה בערך, תוך הקפדה שלא ישחמו מדי. מניחים בצד לקישוט.
6 להגשה, מזלפים את האורז לקערה רחבה או מגש. בעזרת מרית, מרימים בזהירות את הקרום התחתון, מניחים את הצד הפריך כלפי מעלה. מפזרים את האגוזים הקלויים.