תאגיד – אורז פרסי מסורתי

מנה מהמטבח הפרסי שהיא למעשה אורז מתובל ומקושט במשמשים מיובשים וצימוקים זהובים ועוד תכשיטים והפתעות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות אורז בסמטי האיכותי ביותר
מלח
90 גרם חמאה
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
¼ כפית חוטי זעפרן, מפוררים ומושרים ב-1/4 כוס מים חמים
קינמון טחון קמצוץ גדול
קורט גדול הל טחון
קורט גדול פלפל אנגלי טחון
קורט גדול פלפל שחור גרוס
קורט גדול כמון טחון
⅓ כוס משמשים מיובשים קצוצים
1/3 כוס דומדמניות מיובשות
⅓ כוס צימוקים זהובים
⅓ כוס שקדים מולבנים
⅓ כוס פיסטוקים קצוצים גס.
אופן הכנה
1 שוטפים את האורז מספר פעמים במים קרים עד שהמים מתבהרים. לנקז. מביאים 3 ליטר מים לרתיחה בסיר גדול עם 2 כפות מלח כשר. מוסיפים את האורז השטוף ומרתיחים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות, ואז מסננים היטב במסננת.
2 מחממים 15 גרם חמאה במחבת קטנה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, מתבלים קלות במלח ומבשלים עד לריכוך וצבע קל, 4 עד 5 דקות. מרטיבים ב-1 כף מי זעפרן ומערבבים פנימה את הקינמון, ההל, הפלפל האנגלי, הפלפל השחור והכמון. מבשלים עוד דקה אחת. מערבבים פנימה את המשמשים, הצימוקים והדומדמניות
3 ממיסים את 60 גרם חמאה בתנור בתבנית אמייל עם תחתית כבדה או מחבת נון-סטיק על אש בינונית. מורחים מחצית מהאורז המבושל על תחתית הסיר. כף מעל את תערובת הבצל-פירות, ולאחר מכן את האורז הנותר. השאירו את הסיר על הלהבה, ללא כיסוי, למשך 5 עד 8 דקות כדי להשחים בעדינות את האורז. (אין לערבב או להזיז את האורז – תצטרך לסמוך על האף שלך כדי לדעת אם האורז השחים.)
4 מטפטפים את מי הזעפרן שנותרו על האורז ומניחים מכסה. כוונו את האש לנמוכה מאוד והשאירו ללא הפרעה למשך 30 דקות. מכבים את האש ונותנים לנוח לפחות 10 דקות.
5 מחממים את החמאה הנותרת במחבת קטנה על אש בינונית-נמוכה וצולים בעדינות את השקדים והפיסטוקים במשך דקה בערך, תוך הקפדה שלא ישחמו מדי. מניחים בצד לקישוט.
6 להגשה, מזלפים את האורז לקערה רחבה או מגש. בעזרת מרית, מרימים בזהירות את הקרום התחתון, מניחים את הצד הפריך כלפי מעלה. מפזרים את האגוזים הקלויים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: