גולש מירקות קצוצים של מרים כהן – "גורמה סבזי"

אם גדלתם בבית פרסי או התארחתם אצל משפחה פרסית, בוודאי טעמתם את התבשיל הפרסי האופייני הזה ואם טרם יצא לכם, אז הגיעו הזמן שתכירו: גורמה סבזי, תבשיל סמיך, עשיר בירקות ובלימונים פרסיים, שחקן מרכזי שמככב במטבח הפרסי.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק”ג בשר מוזה עם שומן חתוך לקוביות קטנות (במידה והבשר ללא שומן, אפשר להוסיף 4 כנפים של עוף )
5 לימונים פרסיים שחורים חתוכים לחצאים.
1/2 כוס מיץ לימון טבעי
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס עלי סלרי קצוץ
1 כוס גבעולי סלרי קצוץ
1 כוס עלי מנגולד
1/2 כוס עלי חילבה קצוץ (עליי לציין שהריח של עלי החילבה מאד דומיננטי)
1 כוס שעועית אדומה או לוביה יבשה (מושרת במים מספר שעות) .
1 בצל גדול קצוץ
6 כפות שמן לטיגון הבשר
2 כפות לטיגון הירק (100 מ”ל)
2 ליטר מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
אופן הכנה
1 מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן והכורכום בסיר בינוני גבוה (או בסיר לחץ).
2 מוסיפים את קוביות הבשר בהדרגה ולטגן משני הצדדים היטב קצת לפני שהבצל משחים.
3 לאחר הטיגון מוסיפים מים רותחים לסיר ואת שעועית המושרת לאחר סינון.
4 מבשלים עם מכסה למשך 45 דקות על אש בינונית.
5 מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את כל הירקות הקצוצים עד להתרככות.
6 לאחר שהבשר והשעועית התבשלו מעט, מוסיפים לסיר את כל הירקות המטוגנים, הלימונים השחורים, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף (לא חובה).
7 מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה למשך 30 דקות על אש בינונית – נמוכה.
8 כעבור 30 דקות מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים, מכסים ומבשלים 15 דקות נוספות או עד שכל המרכיבים מבושלים היטב.
9 טועמים: במידה וחסר מלח או לימון מוסיפים, במידה וחסר נוזלים מוסיפים מעט מים.
10 מגישים עם אורז לבן.

טיפים:

* את הירק רצוי לקצוץ דק בקוצץ חשמלי.

** הגולש לא צריך להיות סמיך ולא מימיי כמו מרק – אם יש יותר מדי מים, יש להגביר את האש.

*** רצוי להסיר את השמן הצף מעל התבשיל לפני ההגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות