פרלינה קלאסי – ממרח אגוזי לוז של מיקי שמו
איך מכינים ממרח אגוזי לוז ? מיקי שמו מסביר שלב שלב במתכון פשוט וקל להכנה וכל כך טעים מתוך "מיקי נטו"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
45 גרם מים
225 גרם סוכר
325 גרם אגוזי לוז טבעיים
ספריי פאם בטעם חמאה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 150 מעלות.
2 קולים את אגוזי הלוז במשך 10 דקות ולאחר מכן מסירים את הקליפה.
3 מבשלים מים וסוכר לסירופ. מרתיחים ומבשלים כ- 3 דקות נוספות על להבה בינונית.
4 מוסיפים את אגוזי הלוז החמים והקלופים ומערבבים באיטיות תוך כדי הבישול- עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בסוכר גבישי.
5 מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ולערבב עד שכל אגוזי הלוז נעטפים בקרמל.
6 מעבירים למגש משומן ומצננים.
7 מצפים בתרסיס פאם בטעם חמאה בכדי למנוע הידבקות.
8 מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב עד קבלת מחית אגוזי לוז, פרלינה.
9 מעבירים לצנצנת לאחסון.
**רעיונות לשדרוג המתכון:
1 פרלינה כוסברה- מוסיפים 20 גרם גרעיני כוסברה בתהליך.
2 פרלינה מלוח- מוסיפים 5 גרם מלח אטלנטי טחון.