פנה א-לה פוטנסקה של לאון אלקלעי

מתכון לרוטב עגבניות עם צלפים, אנשובי וזיתים מתוך “לאון אל דנטה – איטליה בבית” 

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 כפות שמן זית
1 שן שום
1 פלפל שאטה טחון או פלפל אדום חריף
3 פילטים של אנשובי
400 גרם פולפה
20 זיתי קלמטה או זיתים שחורים מגולענים קצוצים
60 גרם צלפים קצוצים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
500 גרם פנה
אופן הכנה
1 בסיר בעל תחתית עבה מניחים את השמן, הצ׳ילי, האנשובי והשום ומחממים על להבה נמוכה
2 כאשר השום זהוב מרחיקים אותו מן הסיר
3 כאשר האנשובי נמס לגמרי מוסיפים את העגבניות. מביאים לרתיחה ומבשלים כ – 5 דקות
4 מוסיפים לרוטב את הזיתים והצלפים
5 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים מעט ממי הבישול
6 מסננים ומעבירים לסיר עם הרוטב
7 מוסיפים כף ממי הבישול, טועמים ומתקנים מלח
8 בוזקים פטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים
פנה א-לה פוטנסקה של לאון אלקלעי
פנה א-לה פוטנסקה של לאון אלקלעי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: