פנה ארביאטה של לאון אלקלעי

הפירוש המילולי לפסטה ארביאטה הוא פסטה כועסת, אותנו המתכון הזה דווקא מרגיע. רוטב עגבניות חריף וטעים עם תיבול משגע של לאון אלקלעי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב:
4 כפות שמן זית
פלפל צ’ילי יבש חריף לפי הטעם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו
1/4 כפית מרוה יבשה
2 שיני שום
6 פילטים אנשובי
100 סמ”ק יין אדום יבש
1 קופסת “פולפה”
500 גרם פנה או צינור כלשהו
גבינת פקורינו רומנו או פרמג’ן או גראנה מיושנת
אופן הכנה
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
2 בזמן שהפסטה מתבשלת: במחבת שמים את השמן, הצ’ילי, הפלפל, המלח, אורגנו, שום ואנשובי
3 כאשר השום מזהיב והאנשובי נמס’ מוסיפים את היין ומדליקים את האלכוהול
4 מוסיפים את הפולפה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהפסטה מוכנה
5 מסננים שומרים חצי כוס ממי הבישול
6 מחזירים את הפסטה לסיר עם הרוטב
7 מוסיפים מעט ממי הבישול
8 מעבירים לצלחות הגשה ובוזקים גבינה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות