עוגיות פקאן ושוקולד לבן כשל"פ
מתכון שאני מכינה כל פסח ואף אחד לא מאמין שזה עוגיות של פסח הן פשוט חלומיות,למתכון טוב חוזרים כל שנה🤎

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר לבן (¼ כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (¼ כוס דחוסה)
1 חלמון
100 גרם אבקת שקדים (¾ כוס)
50 גרם פקאן טחון = ½ כוס (אפשר גם שקדים או אגוזים אחרים)
35 גרם ק תפו״א/קורנפלור (¼ כוס)
רבע כפית מלח
רבע כפית סודה לשתייה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
100 גרם פקאן קלוי קצוץ
אופן הכנה
למרנג:
1 מחממים תנור ל־175 מעלות.
2 קולים את הפקאנים בתנור כ־10 דקות, עד שהריח ממלא את המטבח. מצננים.
3 במיקסר עם וו גיטרה,מקרימים חמאה רכה עם שני סוגי הסוכר עד שמתקבל קרם בהיר ואוורירי.
4 מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה.
5 מערבבים פנימה את אבקת השקדים, הפקאן הטחון, קמח תפו״א , המלח והסודה לשתייה עד שנוצר בצק אחיד.
6 מקפלים לתוך הבצק את השוקולד הלבן והפקאנים הקלויים
7 יוצרים עוגיות בגודל נדיב (בערך שתי כפות לכל עוגייה). אם הבצק רך, אפשר לקרר אותו כ־20 דקות
8 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־8 עד 10 דקות, עד שהשוליים זהובים והמרכז רך.