עוגת בננות, פקאן וקרמל של קרן ואיציק קדוש

עוגה בחושה למתקדמים שמשלבת קרמל, בננות, אגוזי פקאן וציפוי גנאש יפהפה.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

80 גרם סוכר
40 גרם שמנת מתוקה
1 קורט מלח ים אטלנטי
300 גרם בננות בשלות
100 גרם פקאן
100 גרם סוכר דמררה
160 גרם חמאה
60 גרם מיפל טבעי
250 גרם ביצים
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
10 גרם אבקת סודה לשתיה
150 גרם שוקולד גולד
לציפוי:
200 גרם שוקולד גולד
15 גרם שמן
30 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים
לקישוט:
1 פניני קרמל
אופן הכנה
1 מניחים בקלחת את הסוכר ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי
2 במקביל מחממים בקלחת נפרדת את השמנת מתוקה לסף רתיחה, כאשר הקרמל מוכן מסירים מהאש ומוזגים את השמנת על הקרמל בהדרגה (כל פעם קצת) תוך כדי ערבוב נמרץ
3 בעזרת מטרפה, מוסיפים בננות, סוכר דמררה, מייפל ופקאנים קצוצים לתוך התערובת ומבלנדרים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים את השמן בהדרגה
4 בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר חום עד שמתקבלת מעין משחה רכה, מוסיפים ביצים בהדרגה אחת אחת, מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את התחתית כדי לאסוף את כל תערובת החמאה
5 בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים
6 לקערת המיקסר עם תערובת החמאה מוסיפים 1/3 מתערובת הבננות והקרמל ומערבלים, מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח וממשיכים קצת מתערובת הבננות קרמל וחוזר חלילה
7 יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק שחוממה וקומחה מראש ומכניסים לתנור שחומם ל 170 מעלות למשך כ – 45 דקות
8 כשהעוגה יוצאת מהתנור מכסים אותה בנילון נצמד עד לקירור, מפרקים מתבנית האפיה ומניחים על רשת
9 מחממים במיקרו או בבן מארי את השוקולד והשמן ל- 35 מעלות, מוסיפים פקאנים מסוכרים ויוצקים על העוגה
10 מקשטים בפניני קרמל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות