טארט פירות וקרם פטיסייר של עידן דלל

טארט מהמם של קרם פטיסייר וניל, אגסים ותפוחים מאת עידן דלל, בעל הבלוג Foodis

מערכת
29.09.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הפריך
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
¼1 כוס קמח לבן
50 גרם סוכר
1/4 כפית מלח גס
1 חלמון ביצה
2 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
לפטיסייר
1 כוס חלב
1 מקל וניל (או 2 כפיות תמצית וניל)
3 חלמונים (גודל L)
75 גרם סוכר
20 גרם קורנפלור
200 גרם חמאה
1 תפוח ירוק ו- 2 אגסים קלופים ללא הליבה פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס״מ.
1 כף מיץ לימון
1 כפית קינמון
1 כף סוכר חום
אופן הכנה
הבצק
1 למעבד מזון מכניסים את הקמח והסוכר ומעליהם את החמאה. בפולסים קצרים מעבדים את הקמח והחמאה לתערובת פירורית. זהירות מעיבוד יתר התערובת צריכה להיות פירורית ולא עיסתית.
2 מוסיפים את יתר רכיבי הבצק וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד שכל החומרים מתאחדים. במידת הצורך מאחדים ידנית.
3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4 מערבבים את פרוסות התפוח והאגס בקערה עם מיץ הלימון הקינמון והסוכר ומניחים בצד.
הפטיסייר
1 לסיר שופכים את החלב. חוצים את מקל הוניל לאורכו בעזרת גב סכין עוברים לאורכו ומוציאים את הזרעים. מכניסים לסיר עם החלב את מקלות הוניל המרוקנים ואת הזרעים ומחממים על אש בינונית עד לסף רתיחה.
2 בנתיים במיקסר מקציפים את הסוכר עם החלמונים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
3 מוציאים את מקלות הוניל וזורקים אותם. שופכים את החלב החם לתערובת הביצים תוך השוואת טמפרטורות, מתחילים בזרזיף קטן של חלב תוך ערבוב מתמיד עד שכל החלב מעורבב עם הביצים.
4 מחזירים את כל התערובת חזרה לסיר דרך מסננת כדי לא להכניס שאריות ביצים קרושות אם יש כאלה ובוחשים בעזרת מטרפה ללא הפסקה מעל להבה בינונית. חשוב מאוד לא לעצור לבחוש עד שמתקבל קרם יציב. לאחר שמתקבל קרם ממשיכים לבחוש עוד כ-2 דקות.כל התהליך הזה יכול לקחת כ-10 דקות, אל תתייאשו, הקסם בסוף יקרה רק הכי חשוב אל תפסיקו לבחוש לרגע.ברגע שהקרם מוכן, העבירו אותו לקערה נקיה כסו בניילון נצמד, כאשר הניילון הנצמד ממש נוגע בקרם ותנו לו להתקרר כשעה.
העוגה
1 מחממים תנור ל – 180 מעלות.
2 מרדדים את הבצק לעובי של כ – 1/2 ס״מ ובגודל שיספיק לתבנית הטארט ועוד קצת לשוליים.
3 מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים את הצדדים. מכניסים למקפיא לרבע שעה. מוציאים את הבצק מהמקפיא ואופים אפיה עיוורת רבע שעה. אפיה עיוורת נעשית באמצעות ריפוד הבצק בנייר אפייה והנחת משקולת, לרוב שעועית או כל קטניה אחרת על כל פני הבצק. טיפ קטן, קווצ׳צו את נייר האפיה לכדור ואז פתחו אותו כדי שתוכלו לרפד בקלות.
4 לאחר רבע שעה של אפיה מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האפיה והמשקולת.
5 מורחים את קרם הפטיסייר בתוך הקלתית ומסדרים את פרוסות התפוחים והאגסים יפה בתוך הקרם. חשוב לא להכניס מיץ מהתפוחים והאגסים.
6 אופים עוד כ- 40 דקות או עד שהקרם מקבל צבע שחום מעט. מוציאים את הטארט מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות