קינוח טבעוני מטריף של אגסים ביין ושוקולד של נדיה אליס
לארוחה עם חברים חייב קינוח טעים ומנצח! מתכון לקינוח טבעוני מושלם של אגסים ביין ושוקולד. ללקק את האצבעות!
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 אגסים קטנים
600 גר יין אדום
400 גר סוכר לבן
כפית תמצית וניל
200 גר' שוקולד מריר
200 מל' שמנת צמחית להקצפה
אופן הכנה
1 בסיר קטן מוזגים את היין ומוסיפים את הסוכר ואת הווניל. מחממים על אש נמוכה
2 בינתיים מקלפים את כל האגסים ומניחים אותם אחד-אחד ביין. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה וסוגרים את הסיר עם המכסה ונותנים ליין להתקרמל ולהצטמצם עד לקבל סירופ
3 בסיר קטן נפרד מרתיחים את השמנת ואז מוסיפים את השוקולד ששברנו לקוביות קטנות. מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת גנאש חלק
4 בעת ההגשה מניחים אגס על כמה כפות סירופ, ומוזגים גנאש מעל הכל