טארטלט אגסים ושקדים של אסטלה

אסטלה מלמדת אותנו להכין טארטלט אגסים ושקדים מהמם שאסור לכם לפספס, מתוך התוכנית "אסטלה – כיתת אומן"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקלתית הבצק (pate a foncee):
550 גרם קמח רך
4 גרם מלח
50 גרם אבקת סוכר
340 גרם חמאה קרה בקוביות
100 גרם מי קרח
3 גרם חומץ
30 גרם פרג
לקרם השקדים:
280 גרם חמאה רכה
240 גרם אבקת סוכר
280 גרם אבקת שקדים
55 גרם קורנפלור
240 גרם ביצים
40 גרם רום לבן
לאגסים בסירופ:
14 אגסים קטנים
500 גרם סוכר
1 ליטר מים
תבלינים: מקל וניל, מקל קינמון, גרגירי הל, כוכבי אניס, פלפל אנגלי­­­­­­
לקישוט:
שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן הכנה
קלתית הבצק (pate a foncee):
1 במעבד מזון מעבדים חמאה קרה, קמח ומלח לפירורים. מוסיפים אבקת סוכר ופרג ומעבדים קצרות. מוסיפים מי קרח וחומץ ומעבדים עד קבלת בצק. מקררים.
קרם השקדים:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה.
2 מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את הביצים בהדרגה ולאחר מכן מגבירים את המהירות ומקציפים כ- 6 דקות. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את הרום ומערבבים מעט עד לקבלת מרקם אחיד. מכניסים את התערובת לקירור לפני השימוש.
האגסים בסירופ:
1 מקלפים את האגסים ומבשלים אותם בסיר עם הסוכר, המים והתבלינים עד שהם מתרככים.
2 מניחים את האגסים בקירור ולאחר מכן, מגלענים אותם.
הרכבה:
1 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ”מ ומכניסים לקוקוט אלומיניום.
2 מזלפים שכבה דקה של קרם שקדים ומניחים מעל אגס שלם מגולען.
3 מורחים מעט קרם שקדים על האגס ומדביקים שקדים פרוסים לקישוט.
אפייה והגשה:
1 אופים בתנור בחום שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך כ- 20-25 דקות עד להתייצבות הקרם והשחמת הבצק. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
צילום: דרור הופמן, טארטלט אגסים ושקדים של אסטלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות