פאי אגסים ופרג בבצק עלים

פאי מדהים וקליל להכנה של יובל בר-נר שתמיד כיף להכין ולאכול עם גלידה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גר’ בצק עלים מרודד, מופשר
1 ביצה טרופה להברשה
למלית:
100 גרם פרג טחון
200 מ”ל קרם קוקוס
50 גרם סוכר
2 כפות דבש
3 אגסי אנג’ו קלופים וחתוכים לאורך לשישיות
60 גרם סוכר
2 כפות ברנדי
גלידה וניל ומעט אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את האגסים החתוכים עם הסוכר והברנדי ומשרים למשך חצי שעה לערך
2 מכינים מלית: מביאים לרתיחה בסיר קטן, חלב, חמאה, סוכר ודבש
3 מוסיפים את הפרג ומבשלים עוד כדקה על אש קטנה, מסירים מן האש ומצננים מעט
4 מעבירים לשק זילוף
5 מחממים תנור אפיה למצב טורבו בחום של 180 מעלות
6 מחלקים את בצק העלים לשני ריבועים בגודל 30 ס”מ בערך. מניחים ריבוע אחד על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסמנים עיגול בקוטר 20 ס”מ בערך על הבצק. מזלפים או מורחים את מלית הפרג בשכבה אחידה בגובה 1 ס”מ
7 מסננים את האגסים מהסוכר ומהנוזלים שהפרישו ומסדרים בשכבה אחידה על מלית הפרג
8 עושים חור קטן (2 ס”מ) בחלקו השני של הבצק ומניחים מעל הבצק שעליו מלית האגסים והפרג. סוגרים כמו כיסון גדול. חותכים את שולי הבצק העודפים. מקשטים בעזרת הסכין ומורחים ביצה טרופה
9 אופים במשך 40 דקות לערך, עד שהבצק תופח ומשחים
10 מגישים עם כדור גלידה ומעט אבקת סוכר מעל
פאי אגסים ופרג בבצק עלים
פאי אגסים ופרג בבצק עלים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות