פאי ריקוטה ואגסים של הנס וגלית ברטלה

הנס וגלית עם מתכון לפאי ריקוטה ואגסים שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתוך התוכנית "אופים עם ברטלה".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לאגסים:
6 אגסים קלופים וחצויים
250 גרם סוכר (1 כוס + 2.5 כפות)
500 מ”ל מים
200 גרם תותים טרי ומרוסק בבלנדר
1/2 תפוז מגורד
לתחתית:
120 גרם סוכר (1/2 כוס + 1 כף)
120 גרם חמאה קרה
180 גרם קמח (1 כוס + 4 כפות)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
למלית גבינה ריקוטה:
500 גרם ריקוטה
250 גרם אבקת סוכר (2 כוסות + 1 כף)
40 גרם קורנפלור (6 כפות)
5 חלמונים
1/4 לימון מגורד
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
5 חלבונים
אופן הכנה
אגסים:
1 מרתיחים סוכר ומים יחד עם גרידת התפוז ורסק התות.
2 מוסיפים את האגסים, מרתיחים על להבה נמוכה במשך 5 דקות.
3 מכבים את האש ומכסים את הסיר, מניחים למשך 20 דקות.
תחתית לפאי:
1 מערבלים את כל חמרי התחתית במגי’מיקס במשך כמה שניות עד שנוצרים פירורים.
2 מהדקים חצי מכמות הפירורים לתוך תבנית בקוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה. את החצי השני שומרים בקירור.
3 אופים אפייה ראשונה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 7-8 דקות, עד להתחלה של קבלת צבע. מצננים.
מלית גבינת ריקוטה:
1 מעבדים במגי’מיקס את גבינת הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור וחומרי הטעם עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. מוציאים את התערובת לתוך קערה עגולה.
2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבון לקצף קל ועדין (לא קצף מתפרק). מקפלים לתוך תערובת הגבינה עם מקצף יד, בתנועות עדינות (לא בהכרח איטיות). לסיום הקיפול אפשר לעבור עם מרית.
3 יוצקים את המלית המוכנה לתוך התבנית המוכנה עם התחתית. מיישרים מעט עם המרית.
4 מסננים את האגסים ומסדרים על הגבינה. מפזרים את הפירורים שנשארו.
5 אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות. מצננים, ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה.
פאי ריקוטה ואגסים של הנס וגלית ברטלה
פאי ריקוטה ואגסים של הנס וגלית ברטלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות