מרק אפונה קרמי, סמיך, עשיר וקל להכנה

החורף הוא לגמרי עונת המרקים, מרק אפונה מרק קטיפתי שעשוי מ-3 כוסות אפונה ומרק ירקות. המרק הזה נותן לטעם של האפונה הטרייה לזרוח – באמת לא צריך יותר

מערכת
21.12.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כפות חמאה
1 בצל
2 שיני שום פרוסות
3 כוסות ציר ירקות (ראו מתכון לציר למטה)
3 כוסות אפונה ירוקה טרייה או קפואה ומופשרת
1/2 כפית מלח
1/2 כפחת פלפל לבן
1/4 כוס ריוויון/שמנת חמוצה
אופן הכנה
1 המיבו את החמאה בסיר, והוסיפו בצל ושום עד שהבצל שקוף
2 הוסיפו ציר ירקות, אפונה, מלח ופלפל – הביאו לרתיחה, הנמיכו אש וכסו את הסיר ל15-20 דקות
3 בעזרת מוט בלנדר טחנו את הירקות עד שתגיעו למרקם סמיך
4 לבסוף הוסיפו את הריוויון/שמנת חמוצה עד וערבבו למרקם אחיד

למתכון לציר ירקות לחצו כאן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: