מרק אפונה קרמי של מיכי (מיכל לוי אלחלל)
מרק אפונה קלאסי, קרמי וקל להכנה שיעשה לכם את החורף.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 כוס אפונה יבשה (כ 200 גרם)
1 בצל או כרישה חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר קלוף חתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות
1 תפוח אדמה קלוף בינוני חתוך לקוביות
כ 2 ליטר מים רותחים או ציר ירקות חם
1 עלה דפנה
1 עלה טימין
¼ כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
כף רסק
אופן הכנה
1 מחממים בסיר גדול 1 כף שמן ומטגנים את הבצל, סלרי, תפוח אדמה והגזר עד שמזהיבים כ 4 דקות.
2 מוסיפים את האפונה רסק ומים.
3 מביאים לרתיחה.
4 מוסיפים עלה דפנה וטימין ומבשלים על אש גדולה כ 10דקות עד שהכול רותח.
5 ממשיכים לבשל על אש בינונית כ25 דקות מכוסה או עד שהירקות והאפונה מתרככים.
6 מוציאים את עלה הדפנה והטימין.
7 קוצצים את המרק בבלנדר ידני כדקה (משאירים חלק לא טחון).
8 מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל. מגישים חם.