פסטל דה נאטה – הקינוח הפורטוגלי

אם הייתם בזמן האחרון בפורטוגל – לא יכולתם להתחמק מהמאפים האלה, ובטח שגם לא יכולתם להפסיק לאכול אותם – אז עכשיו תכינו אותם בבית מבצק עלים וקרם מדהים

אפשר לדלג על שלב הכנת בצק העלים ולהשתמש בבצק עלים קפוא מוכן ומופשר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
145 גרם קמח
קורט מלח
105 מ"ל מים
100 גרם חמאה רכה ללא מלח
לקרם:
30 גרם קמח
300 מ"ל חלב
160 מ"ל מים
220 גרם סוכר דק
1 מקל קינמון
1/4 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מחצי לימון
6 חלמונים
אופן הכנה
1 בעזרת האצבעות מערבבים במהירות בקערה את הקמח, המים והמלח, עד שהוא מתחיל להתרחק מדפנות הקערה. אפשר גם להשתמש במיקסר עם וו בצק מחובר אליו. הבצק הראשוני הזה צריך להיות דומה מאוד לבצק לחם רטוב דביק אז השתמשו במרית כדי להוציא אותו מהקערה. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מפזרים על הבצק עוד מעט קמח ועוטפים אותו בניילון נצמד. השאירו אותו בצד למשך 15 דקות כדי לתת לכל גלוטן שהופעל לנוח.
2 לאחר רבע שעה, מתחילים בלרדד את הבצק הדביק שלנו, הקפידו לכסות את המערוך בקמח בשביל זה.
3 לאחר שהגענו לריבוע של 25 ס"מ בקירוב, הגיע הזמן ליצור את שכבת החמאה הראשונה שלנו
4 מנקים את הקמח מהבצק ובעזרת מרית קטנה מורחים באופן שווה 1/3 מהחמאה על 2/3 מהבצק. משאירים גבול של 2 ס"מ כדי למנוע מהחמאה לצאת החוצה
5 מקפלים בזהירות את שליש הבצק ללא חמאה מעל השליש האמצעי ומקפלים את השליש הנותר על שאר הבצק
6 לשכבה הסופית הופכים את הבצק 90 מעלות שמאלה והפעם מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X35 ס"מ. כשהצד הקצר יותר פונה אליך, מורחים הפעם את יתרת החמאה על כל פני הבצק.
7 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים אותו לפחות 3 שעות או באופן אידיאלי למשך הלילה
לקרם:
1 טורפים בקערה את הקמח ו-50 מ"ל חלב עד לקבלת מרקם חלק
2 מערבבים במחבת קטנה את הסוכר, הקינמון והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהוא מגיע ל-100 מעלות צלזיוס. אם אין לכם מדחום, טבלו כף בסירופ שלכם והרימו אותה, אמורה להיווצר טיפה גדולה וכאילו נופלת היא אמורה להשאיר אחריה חוט דק קצר.
3 בינתיים, במחבת אחרת מביאים לרתיחה את יתרת החלב. לאחר רתיחה, מסירים אותו מהאש, מוסיפים את קליפת הוניל והלימון ומכסים אותו במכסה כדי להחדיר לדקה או שתיים. יוצקים אותו לתוך תערובת הקמח והחלב.
4 בזרם דק יוצקים את סירופ הסוכר לתערובת החלב המושרה שלנו. מסירים את מקל הקינמון ומערבבים עד שהוא מתקרר מעט.
5 מוסיפים פנימה את החלמונים ומקציפים. מכסים ומניחים בצד
6 מחממים מראש את התנור לחום הכי גבוה
7 פורסים את הבצק וחותכים אותו לריבועים ומניחים בתוך תבנית שקעים של מאפינס משומנת
8 ממלאים בקרם ל כ 3/4 מגובה הבצק שבשקעים
9 מכניסים לתנור ואופים עד שהשוליים מזהיבים, בערך 15-17 דקות
10 כדי לקבל את האפקט השרוף בדקות האחרונות מעבירים את התנור למצב גריל
11 מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם מעט קינמון מלמעלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות