פסטה פוטנסקה של אבי ביטון
הגרסא של אבי ביטון למנה האיטלקית המפורסמת – פסטה פוטנסקה – עם עגבניות, פרמזן ושמן זית. מתוך התוכנית “פשוט לבשל”.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים ל-4 סועדים:
1 חבילת פסטה
0.5 כוס שמן זית
1 בצל לבן
6 שיני שום
5 פליטים של אנשובי
10 זיתי קלמטה
2 פלפל צ’ילי חריף טרי
מעט אורגנו טרי
1 פחית POLPA (עגבניות חתוכות)
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 צרור פטרוזליה
להגשה: 3 כפות פרמזן מגורר
אופן הכנה
1 מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן.
2 קוצצים את מרכיבי הרוטב בחיתוך דק, מלבד האנשובי.
3 בסיר רחב ונמוך, מטגנים בצל, שום, זיתים, אנשובי וצ’ילי.
4 מוסיפים את רוטב העגבניות, אורגנו ומתבלים במלח ובפלפל.
5 מביאים לרתיחה עד לצמצום הרוטב.
6 מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה לרוטב.
7 מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר הרוטב יחד עם פרמז’ן ופטרוזליה קצוצה.
8 מגישים עם פרמז’ן מגורר מעל.