סלט פסטה עם זוקיני ואגוזים של סילביה קולקה

אלופת האוכל האיטלקי מביאה לנו מתכון בלעדי ומיוחד לסלט פסטה חלומי עם זוקיני ואגוזים- אז למה אתם מחכים?

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כוס אגוזי מלך
0.25 שן שום
1 כוס עלי בזיליקום
0.75 כוס עלי נענע
1 זוקיני בינוני
3 פרחי זוקיני/קישוא קטנים
5 כפות שמן זית
1 קופסת של גרגרי חומוס משומרים, מסוננים
400 גרם פסטה קצרה (צינורות, פרפרים או מסולסלת)
לתיבול ולקישוט:
1 עלי נענע
1 גרידת לימון
1 מלח ופלפל
סלט פסטה עם זוקיני ואגוזים
צילום: יח"צ סלט פסטה עם זוקיני ואגוזים

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מרתיחים מים בסיר גדול. ממליחים את המים
2 מפרידים את פרחי הזוקיני/ הקישוא מהבסיס שלהם, ומניחים את הזוקיני הקטנים בצד. מנקים את הפרח מן האבקנים, וחותכים
3 פורסים את הזוקיני הקטנים. מחממים שמן זית במחבת ומאדים קלות את הזוקיני הפרוסים 3-5 דקות
4 מכניסים לסיר עם המים הרותחים את הזוקיני הבינוני בשלמותו, למשך 2 דקות. מוציאים ומכניסים למים הרותחים את הפסטה
מכינים את הרוטב:
1 מעבירים את הזוקיני המבושל למעבד מזון ומערבלים ביחד עם השום, האגוזים, עשבי התיבול ו-3 כפות שמן זית. מתבלים במלח
2 מעבירים את הרוטב לקערה, מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים
1 כשהפסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה, מסננים את מי הבישול (שומרים כ- ½ כוס של מי בישול בצד) שוטפים במים קרים, ומעבירים לקערה עם גרגרי החומוס והרוטב. מוסיפים את פרוסות הזוקיני המאודות בשמן זית. אפשר להוסיף מעט ממי בישול הפסטה שנשמרו בצד
2 מתבלים ומקשטים את הסלט במעט גרידת לימון, פרחי הזוקיני החתוכים, עשבי תיבול ופלפל שחור

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות