פשטידת פסטה מהירה של קרן אגם
מתכון של קרן אגם לפשטידת פסטה מהירה, מתוך הפרק האיטלקי של "קרן אגם מתכון וסיפור"

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת פסטה לה מוליזנה מסוג פרפלה
1 בקבוק רוטב עגבניות לפסטה רומא מוכן (400 מ"ל)
שמן זית
150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
1 גבינת ריקוטה
1 גבינת שמנת מכל סוג
1 קוטג'
1 שמנת לבישול (מינימום)
2 ביצים גודל L
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית
2 בסיר מרתיחים מים עם כפית מלח ומבשלים את הפסטה, מסננים ומניחים בצד.
3 בינתיים, בקערה מערבבים גבינת שמנת, קוטג' וריקוטה, מוסיפים ביצים ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים רוטב עגבניות. מפזרים בתחתית התבנית פסטה, ומוזגים מעל 1/3 מכמות רוטב העגבניות והגבינות ומערבבים היטב.
4 אופים כ: 30-35 דק' עד שהפשטידה שחומה והריח בבית אמאל'ה.
5 מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים חם