רוסטביף לפסח של רון יוחננוב
מתכון של רון יוחננוב לרוסטביף שמושרה במרינדה, שמתאים לסנדביץ' בכל ימות השנה או לטורטיה כשרה לפסח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
נתח בשר רוסטביף (סינטה) במשקל 2 ק"ג מנוקה היטב ומוכן לרוסטביף – בקשו מהקצב
למרינדה:
2-3 כפות שמן זית
2-3 כפות שמן זית
2 כפות דבש
2-3 שיני שום טריים כתושים או כפית שום גבישי
ענפי עשבי תיבול (מרווה / רוזמרין / טימין)
מלח / פלפל שחור
אופן הכנה
1 בקערה רחבה מערבבים את כל מצרכי המרינדה ומתבלים
2 משרים את הבשר לפחות במשך שעה, אפשר גם למשך הלילה
3 צולים את הבשר: מחממים את התנור על 220 מעלות
4 מניחים את נתח הבשר על תבנית רשת
5 מכניסים את הבשר לצליה בתנור כ – 20 דקות
6 לקבלת מידת עשייה L/M מורידים את טמפרטורת התנור ל – 160 וצולים עוד כ – 10 דקות. (אני לא מציע להמשיך ולצלות את הבשר כי הוא מתייבש, עדיף לפרוס ולצרוב מעט מכל צד על מחבת לוהטת).
7 מכבים את התנור, נותנים לנתח כמה דקות מנוחה בתנור עד שכל הנוזלים יספגו בבשר
הרוסטביף יהיה מעולה בתוך הלאפה כשל"פ של רון יוחננוב