פבלובה אגסים וקינמון של יובל בר נר
יובל בר נר מציג מתכון מופלא לפבלובה אגסים וקינמון לקינוח כשר לפסח שהאורחים ישתגעו ממנו ולא רק הם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקומפוט אגסים:
4 אגסי בוסק קלופים וחתוכים לקוביות
50 גר’ חמאה חתוכה לקוביות
150 גר’ סוכר
3 מקלות קינמון
4 פרוסות שורש ג’ינג’ר
1 כף מיץ לימון
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר
1 מקל וניל
קליפה מגורדת דק מחצי לימון
להגשה:
8 יח’ “נשיקות” מרנג קנויות
אופן הכנה
1 מחממים את הסוכר במחבת עד לקבלת קרמל שחום
2 מוסיפים את קוביות האגסים, הקינמון והג’ינג’ר ומקפיצים/מערבבים מעט. מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה ומבשלים כמה דקות, עד שהאגסים מתרככים ומעט נמעכים
3 מעבירים את קומפוט האגסים למסננת המונחת מעל קערה. שומרים את הנוזלים הניגרים אל הקערה
4 מעבירים את קומפוט האגסים לארבע כוסות ומצננים במקרר, שעה לפחות
5 לפני ההגשה, מקציפים את השמנת עם זרעים ממקל וניל (חותכים לאורכו ובעזרת סכין קטנה מוציאים את הזרעים), קליפת הלימון המגורדת וסוכר
6 מערבבים את הנוזלים ששמרנו מקומפוט האגסים, בעדינות אל הקצפת ומניחים כמה כפות של קצפת מתובלת בתוך כל כוס הגשה מעל הקומפוט. מפוררים שתי “נשיקות” מעל לתוספת פריכות ומגישים