איך להפוך את שאריות ליל הסדר לארוחת גורמה משובחת?
התורה ע”פ שאול בן אדרת
רולדת בשר צלי במילוי פלפלים, אספרגוס וטפנד זיתים
המרכיבים:
200 גרם נתח בשר צלי
5 פלפלים קלויים קלופים
5 גבעולי אספרגוס חלוט
2 כפות טפנד זיתים
10 עלי בזיליקום
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- פורסים דק נתח בשר צלי כמו לקרפצי’ו ובשכבות.
- מורחים טפנד פלפלים קלויים, עלי בזיליקום וגבעול אספרגוס.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מגלגלים לרולדות וסוגרים עם קיסמים.
- משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור ל – 10 דקות על חום בינוני.
- פורסים באמצע ומגישים.
קציצות גפילטע פיש ברוטב חריימה עגבניות
המרכיבים:
4 קציצות גפילטע פיש מוכנות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה
4 כפות שמן זית
8 שיני שום
1 כף קימל טחון
15 תרמילי קימל שלמים
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס בצל קצוץ
אופן ההכנה:
- מאדים בצל עם שמן זית ומוסיפים לו את מרכיבי הרוטב.
- מוסיפים כוס מים להסמכת הרוטב, מתקנים תיבול מלח פלפל.
- מוסיפים קציצתו גפילטע פיש ומבשלים 3 דקות נוספות.
כרישה במילוי בשר טחון ברוטב מיונז, סחוג ונענע
המרכיבים:
2 גבעולי כרישה
1 כוס בשר טחון
מלח
פלפל
2 כפות שמן זית
2 כפות אגוזים
2 כפות מיונז
1 כפית סחוג
2 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה:
- חותכים גבעול כרישה לחתיכות של 10 ס”מ
- עושים חריץ לאורכו עד לאמצע הכרישה ולקולפים לגלדים.
- מערבבים בשר טחון, אגוזים קצוצים, מלח ופלפל.
- ממלאים את גלדי הכרישה.
- משמנים את גלדי הכרישה בשמן זית.
- מכניסים לתנור בחום בינוני ל – 10 דקות עד להזהבה.
- מגישים עם רוטב מיונז, סחוג ונענע קצוצה.
מצות ופירורי מצה במילוי כבד עוף, חזה עוף ברוטב חזרת
המרכיבים:
1 כוס שברי מצה
1 כוס פירורי מצה
1 כוס עלי זעתר
תערובת בשרים שנשארו מאתמול
2 כפות רוטב חזרת
1 כף מיונז
2 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים שבבי מצה וכוס פירורי מצה עם כוס מים לקבלת מרקם בצקי נוח ללישה.
- טובלים בכוס עלי זעתר, מלח ופלפל.
- קוצצים כמות של כוס מתערובת הבשרים שנשארו – קצוץ קצוץ.
- מייצרים קציצות פתוחות מקמח מצה.
- ממלאים בתערובת בשרים וסוגרים.
- מטגנים בשמן זית עד להזהבה.
- מגישים עם רוטב חזרת מעורב במיונז.