איך להפוך את שאריות ליל הסדר לארוחת גורמה משובחת?

התורה ע”פ שאול בן אדרת

רולדת בשר צלי במילוי פלפלים, אספרגוס וטפנד זיתים

המרכיבים:

200 גרם נתח בשר צלי

5 פלפלים קלויים קלופים

5 גבעולי אספרגוס חלוט

2 כפות טפנד זיתים

10 עלי בזיליקום

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. פורסים דק נתח בשר צלי כמו לקרפצי’ו ובשכבות.
  2. מורחים טפנד פלפלים קלויים, עלי בזיליקום וגבעול אספרגוס.
  3. מתבלים  במלח ופלפל.
  4. מגלגלים לרולדות וסוגרים עם קיסמים.
  5. משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור ל – 10 דקות על חום בינוני.
  6. פורסים באמצע ומגישים.

קציצות גפילטע פיש ברוטב חריימה עגבניות

המרכיבים:

4 קציצות גפילטע פיש מוכנות

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות פפריקה חריפה

4 כפות שמן זית

8 שיני שום

1 כף קימל טחון

15 תרמילי קימל שלמים

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס בצל קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מאדים בצל עם שמן זית ומוסיפים לו את מרכיבי הרוטב.
  2. מוסיפים כוס מים להסמכת הרוטב, מתקנים תיבול מלח פלפל.
  3. מוסיפים קציצתו גפילטע פיש ומבשלים 3 דקות נוספות.

כרישה במילוי בשר טחון ברוטב מיונז, סחוג ונענע

המרכיבים:

2 גבעולי כרישה

1 כוס בשר טחון

מלח

פלפל

2 כפות שמן זית

2 כפות אגוזים

2 כפות מיונז

1 כפית סחוג

2 כפות נענע קצוצה

אופן ההכנה:

  1. חותכים גבעול כרישה לחתיכות של 10 ס”מ
  2. עושים חריץ לאורכו עד לאמצע הכרישה ולקולפים לגלדים.
  3. מערבבים בשר טחון, אגוזים קצוצים, מלח ופלפל.
  4. ממלאים את גלדי הכרישה.
  5. משמנים את גלדי הכרישה בשמן זית.
  6. מכניסים לתנור בחום בינוני ל – 10 דקות עד להזהבה.
  7. מגישים עם רוטב מיונז, סחוג ונענע קצוצה.

מצות ופירורי מצה במילוי כבד עוף, חזה עוף ברוטב חזרת

המרכיבים:

1 כוס שברי מצה

1 כוס פירורי מצה

1 כוס עלי זעתר

תערובת בשרים שנשארו מאתמול

2 כפות רוטב חזרת

1 כף מיונז

2 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים שבבי מצה וכוס פירורי מצה עם כוס מים לקבלת מרקם בצקי נוח ללישה.
  2.  טובלים בכוס עלי זעתר, מלח ופלפל.
  3. קוצצים כמות של כוס מתערובת הבשרים שנשארו – קצוץ קצוץ.
  4. מייצרים קציצות פתוחות מקמח מצה.
  5. ממלאים בתערובת בשרים וסוגרים.
  6. מטגנים בשמן זית עד להזהבה.
  7. מגישים עם רוטב חזרת מעורב במיונז.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות