קציצות כשרות לפסח ומושלמות לחג של אודליה סויסה מ”האח הגדול”
מתכון קציצות תפוח אדמה עם קמח מצה לפסח של אודליה סויסה מ”האח הגדול”.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקערה הראשונה
7 תפוחי אדמה
10 ביצים
1 חופן כוסברה קצוצה
1 כפית שטוחה פלפל לבן
1 כף שטוחה של מלח
1 כפית כורכום
1 כף מרק עוף
1/4 כוס שמן בבלילה
1 כפית פלפל שחור
קערה שנייה
3 ביצים
קערה שלישית
1 כוס פירורי מצה / קמח מצה
1 כפית פלפל לבן
מעט כוסברה יבשה קצוצה
1 כפית כורכום
1 כפית מרק עוף
1 לימון
אופן הכנה
אופן הכנה
1 בסיר עם מים מניחים את תפוחי האדמה ו -8 ביצים ומרתיחים.
2 בקערה הראשונה: מקלפים את הביצים ובקערה מועכים אותן יחד עם תפוחי האדמה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ושתי ביצים נוספות לקערה, מוסיפים תבלינים: פלפל לבן, פלפל שחור, מלח, מרק עוף וכורכום ומערבבים היטב.
3 בקערה השניה: טורפים 3 ביצים.
4 בקערה השלישית: מוסיפים את פירורי המצה/ קמח המצה, פלפל לבן, כורכום, מרק עוף וכוסברה יבשה.
5 בקערה הרביעית: טובלים את הידיים בשמן עם מים ולוקחים כדור מהתערובת של הקערה הראשונה, טובלים בתערובת של הקערה השניה עם הביצים ואז בתערבות של פירורי המצה (בקערה השלישית) – כמו שמכינים שניצלים.
6 מטגנים בשמן על מחבת.
7 כשהקציצות מוכנות סוחטים מעט לימון מעליהן.
8 שופכים מים רותחים לסיר עד למילוי חצי סיר ומבשלים כ- 40-50 דקות.
9 מניחים את קונכיות בצק העלים על תבנית אפייה מנייר ואופים בתנור על 180 מעלות כ- 20 דקות, עד להשחמתן.
10 מגישים את הקציצות לצד האורז או בתוך קונכית בצק בתוספת בצלים מקורמלים.