עוגת מוס שוקולד אפויה של מיקי שמו

עוגת מוס שוקולד אפויה של מיקי שמו – וואו כמה טעים , חייבים להכין מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
10 ביצים מופרדות
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
6כפות חלב
1כף ברנדי
100 גרם מרציפן
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2 ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי).
3 מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4 מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
5 מוסיפים חלב וברנדי ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
6 מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב.
7 מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
8 יוצקים 2/3 מהמסה לתבנית משומנת. את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר.
9 אופים כ- 45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב. (העוגה מאבדת נפח במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה).
10 יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה.
11 חותכים את המרציפן לקוביות ו”מטביעים” אותן במוס השוקולד.
12 מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
13 כשעתיים לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר. מפדרים בקקאו ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: