עוגת גזר טבעונית ומשגעת של קרן אגם

מתכון של קרן אגם לעוגת גזר טבעונית (פרווה) שקרן גדלה עליה. מתכון קל לעוגה שאפשר להתאהב בה

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות (250 גר') קמח כוסמין מלא
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1/2 כוס (180 גר' סילאן)
1.5 כפיות מחית/תמצית וניל
4 גזרים בינוניים קלופים
1/2 כוס (120 מל') מי ברז
1 כף חומץ רגיל
לקרם:
1 מיכל קרם קוקוס (שהיה לפחות לילה במקרר)
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת סמבוק
1/2 כפית אבקת אסאי
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
2 מגררים את הגזרים בפומפיה גסה או דקה-זה לא משנה.
3 בקערה מערבבים קמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, קינמון, מלח וסוכר. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שאין גושים כלל והתערובת אחידה. מוסיפים בבת אחת את השמן, הסילאן, הוניל, הגזרים, המים והחומץ.
4 מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית. אופים כ-35 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
5 כשהעוגה הצטננה מכינים את הקרם.
6 מוציאים את פחית הקרם מהמקרר וממנה רק את החלק הלבן הסמיך ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים את קרם הקוקוס היטב עם אבקת סוכר במיקסר לקצפת יציבה. מוסיפים אבקת אסאי, מערבבים היטב לצבע סגול מהמם ומצפים את העוגה.
הטיפים של קרן:
1 העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב
2 קמח כוסמין מלא ניתן להמיר בקמח מלא, קמח לבן או קמח כוסמין לבן באותה כמות
3 סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן
4 ניתן להמיר סילאן בדבש אם אתם לא טבעוניים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם