עוגה בחושה טבעונית בשיוש פירות יער עם סמוצ'י של מיכי

מתכון לעוגה בחושה פרווה, טבעונית, בניחוח קסום של פירות יער, הכי רכה שיש עם חומר הגלם המושלם – סמוצ'י! כן, המחית שהילדים שלכם אוהבים.

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס״מ
1/2 1 כוסות קמח רגיל ( 210 גרם)
1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מלא (70 גרם)
1/2 כוס סוכר( 100 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כוס חלב סויה או חלב צמחי שאוהבים ( 60 מ״ל)
2 יחידות סמוצ׳י תפוח בננה ותות( 200 גרם)
1/2 כוס שמן רגיל ( 120 מ״ל)
לשיוש פירות יער:
2 יחידות סמוצ׳י פירות יער ( 200 גרם)
1 כף קורנפלור גדושה
3 כפות מים
לקישוט: 2-3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו. משמנים תבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2 בקערה קטנה מערבבים מים וקורנפלור עד שהגושים נעלמים. בסיר קטן מחממים את הסמוצ׳י פירות יער עד לרתיחה ומוסיפים את הקורנפלור תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שמסמיך ומגיע שוב לרתיחה. מורידים מהאש. משהים בטמפרטורת החדר.
3 בקערה בינונית או קערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתייה , סמוצ׳י, חלב צמחי קלות כחצי דקה. מוסיפים את הדמן וממשיכים לערבב עד שנוצרת בלילה אחידה ולא מעבר. מעבירים את הבחילה לתבנית.
4 יוצקים מעל הבלילה את הסמוצ׳י היציב בעזרת כף ויוצרים נקודותתעל גבינת ההבלילה ובעזרת קייסם עבה יוצרים דוגמת שש עם הבלילה בבסיס. חוזרים שוב על הפעולה במידה ונשאר עוד מפירות היער.
5 אופים כ 35 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע.
6 מצננים כ 20 דקות. מחלצים מהתבנית ומגישים עם אבקת סוכר מעל.
עוגה בחושה, פרווה, טבעונית ורכה כמו ענן. צילום: מיכל לוי אלחלל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם