עוגת סילאן ואגסים לפסח של חן במטבח
מתכון לעוגה בחושה עם סילאן ואגסים מקורמלים, עוגה פרווה לפסח, עסיסית, קלה להכנה, רכה ומדהימה עם קמח שקדים כך שמתאימה לכל ימות השנה וגם לפסח.
בשיתוף "אגסים אמריקאיים"
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ – המדידה בכוס 250 מ"ל
4 ביצים
חצי כוס סוכר
רבע כוס סילאן
שליש כוס מיץ תפוזים
רבע כוס טחינה גולמית
חצי כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות דחוסות שקדים טחונים
רבע כוס קמח תפוחי-אדמה, או קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
רבע כפית מלח
4-5 אגסים
לקרמל:
רבע כוס סוכר חום כהה
1 כף מים
חצי כף שמן
קמצוץ מלח
אופן הכנה
1 לחמם תנור ל-170 מעלות. לרפד תבנית עגולה בנייר אפייה.
2 לקרמל: להניח במחבת קטנה, סוכר חום, שמן ומים ולהביא לרתיחה על אש בינונית, לבשל עד שיש בועות גדולות כ-1-2 דקות, להוסיף קמצוץ מלח ולערבב. לשפוך את הקרמל על תבנית האפייה.
3 להוריד את קצת מהצד התחתון של האגסים, לחצות את האגסים לחצי, להוציא עם כפית את הגרעינים, לחתוך לרבעים ולסדר על הקרמל את חתיכות האגסים.
4 להניח את הביצים בקערה גדולה, להוסיף את הסוכר ולטרוף היטב עם מטרפה ידנית לתערובת אחידה.
5 להוסיף סילאן, מיץ תפוזים, טחינה גולמית, שמן ותמצית וניל. לערבב.
6 להוסיף אבקת שקדים, קמח תפוחי-אדמה, אבקת אפייה, קינמון ומלח. לערבב לתערובת אחידה.
7 לשפוך את בלילת העוגה לתבנית עם האגסים ולהכניס לתנור לאפייה של 45-50 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
8 לתת לעוגה להצטנן לגמרי, לחלץ מהתבנית ולהגיש.