מרק בצל צרפתי מוקרם כמו בפריז

מרק עשיר, חלומי, עם בצלים ופטריות, אל תוותרו על הגבינה המומסת מלמעלה כדי להרגיש בבית קפה פריזאי

מערכת
24.11.2021
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

6 כפות חמאה
4 בצלים חתוכים לרצועות
1 1/4 כוס יין יבש (כמו פינו גריז'יו או סוביניון בלנק)
3 שיני שום קצוצות או מרוסקות
סלסילת פטריות שמפיניון
חופן עלי טימין
חופן עלי מרווה קצוצים
כפית דבש
6 כוסות ציר עוף
2 כפות רוטב סויה
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
1/2 כוס שמנת לבישול
להגשה : 2 כוסות פרמז'ן
אופן הכנה
1 ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים את הבצל והדבש ומערבבים עד לריכוך
2 מוסיפים לאט את היין (כחצי מהכמות) ומקרמלים את הבצל
3 מוסיפים את השום, הפטריות, הטימין והמרווה. מתבלים במלח ופלפל, מבשלים עוד 3-4 דקות. מוסיפים את היין שנותר
4 מוסיפים את הציר, סויה, עלי דפנה ומעט מלח ופלפל
5 מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות, מוסיפים את השמנת מבשלים לעוד 5-10 דקות ומוציאים את עלי הדפנה
6 מוסיפים מלח ופלפל אם צריך
7 להגשה: מוזגים מרק לקערה, בוזקים מלמעלה פרמז'ן ומכניסים לתנור ל3-5 דקות
8 בון אפטיט!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: