פפרדלה ארטישוק ומוצרלה מעושנת – סופר פסטה של לאון אלקלעי

לאון אלקלעי מלמד אותנו להכין פסטה פפרדלה עם ארטישוק ומוצרלה מעושנת ואתם חייבים לנסות את זה בעצמכם, מתוך העונה השניה של התוכנית "לאון אל דנטה – איטליה בבית"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב:
4 כפות שמן זית
50 גרם בצל קצוץ דק
2 כפות יין לבן יבש
1 צנצנת ארטישוק בשמן ועשבי תיבול (מסונן מהנוזל)
לפסטה:
350 גרם פפרדלה
5 ליטר מים
5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
מלח, פלפל
150 גרם מוצרלה מעושנת
50 גרם פרמג’יאנו
אופן הכנה
הרוטב:
1 יוצקים שמן למחבת בעלת תחתית עבה ומטגנים את הבצל.
2 מוסיפים שתי כפות יין לבן יבש ומבשלים עד לאידוי כמעט מוחלט של הנוזלים.
3 קוצצים גס את הארטישוק (שכאמור סונן מנוזלים) ומוסיפים אותו למחבת.
4 מבשלים כ- 3 דקות. שומרים חם.
5 בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן: בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים. מוסיפים 5 כפיות מלח ומבשלים עד לרמת אל דנטה.
6 מסננים את הפסטה ומחזירים מיד לסיר (שומרים מעט ממי בישול הפסטה).
7 יוצקים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים מעט מי פסטה ומערבבים שוב.
8 מתבלים במלח ופלפל.
9 מעבירים מנת פסטה לצלחת גדולה, מוסיפים קוביות מוצרלה מעושנת ומעט גבינת פרמג’יאנו.
10 בוזקים שמן זית, מעטרים בפטרוזליה ומגישים.
ספגטיני א-לה קרבונרה של לאון אלקלעי
פפרדלה ארטישוק ומוצרלה מעושנת – סופר פסטה של לאון אלקלעי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות