לא רק לטבעונים – פותחים דף חדש: רעיונות והדרכה למילוי דפי אורז
דפי אורז הם חלק מהם ואני משוכנעת שגם את החיים שלכם הם יהפכו לכיפיים וטעימים יותר.
ישנם כמה חומרי גלם ששינו לי את החיים לחלוטין.
דפי אורז הם חלק מהם ואני משוכנעת שגם את החיים שלכם הם יהפכו לכיפיים וטעימים יותר.
מאז שהתיידדתי איתם הם אורחים קבועים אצלי במזווה. כיף לגלגל ולמלא אותם בכל מיני סוגים של מילויים, הם יכולים לשמש כמנה ראשונה, מנת נשנוש ואירוח או אפילו במקום סנדוויץ’ לבית הספר או לעבודה.
דפי אורז מגיעים אלינו מויאטנם. הם עלים דקיקים שעשויים מקמח אורז ומים, לעיתים בתוספת עמילן טפיוקה. טעמם מאוד עדין והם מתמסרים לטעמים אחרים. אפשר להשתמש בהם להכנת רולים קרים או חמים, שמגישים כמו שהם או אחרי אידוי, אפיה או טיגון, אפשר אפילו להכין איתם לזניה.
ההבדלים בין דפי האורז טמונים בכמה מאפיינים : יש עבים או דקים, שהם גם גמישים יותר; יש דפים בצורת עיגול או בצורת ריבוע.
כדי להשתמש בדפי אורז צריך קודם כל לרכך אותם. השיטה המקובלת היא לטבול את דפי האורז במים.
אני ממליצה לעבוד עם קערה של מים חמימים, בטמפרטורה של אמבטיה. לא רותחים, כי הם יהפכו את הדפים לסמרטוט; ולא קרים, כי ייקח להם יותר זמן להתרכך. טובלים את הדף כולו עד שהוא מתחיל להתגמש ומעבירים לקרש חיתוך. יש שמניחים על מגבת נקיה כדי לספוג את שאריות המים ולשפר את המרקם, שלעיתים יכול להיות מעט צמיגי. אם אתם עושים את זה, שימו לב שהמגבת לא תהיה סיבית כי הסיבים יידבקו לדפים וגם רצוי שלא תהיה בניחוח של מרכך כביסה.
בשלב הבא מניחים על דף האורז את המילוי.
את המילוי מניחים בקצה העלה הקרוב אלינו, עם רווח קטן. חשוב לא להעמיס יותר מדי כדי שהדף לא יתפקע ומצד שני שלא יהיה מעט מדי ונישאר בעיקר עם בצק. דמיינו את הגודל העתידי של הרול – זאת הכמות שאתם צריכים להניח מהמילוי.
זה יכול להיות מילוי לא מבושל, של ירקות טריים כמו פלפל, מלפפון, פטריות, גזר, נבטים ועוד. אליהם אפשר להוסיף חופן אטריות אורז מבושלות או רצועות טופו אפוי. אני אוהבת להכין סלט צבעוני שמשלב פירות וירקות ולהשתמש בו כמילוי. כמובן שאפשר למלא גם בתבשילים, כמו ירקות וטופו מוקפצים או אפילו תבשיל של שעועית ברוטב עגבניות. רק שימו לב להשאיר בחוץ את רב הנוזלים. אם רוצים אפשר גם למלא במילוי מתוק כמו למשל תפוחים מקורמלים, להבריש בשמן קוקוס ולאפות את הרולים בתנור כמה דקות, עד שהם הופכים מבריקים ופריכים.
אחרי המילוי עוברים לשלב הגילגול.
כדי לגלגל את נייר האורז, מקפלים את הקצה הקרוב אלינו כלפי מעלה. את שני הצדדים מקפלים פנימה כמו מעטפה ומגלגלים תוך כדי הידוק. אם לא אוכלים מיד – רצוי להבריש במעט שמן כדי שהם לא יידבקו זה לזה. אם רוצים לחשוף את המילוי בהגשה – חוצים בסכין חדה באלכסון.
ומה אם רוצים רול גדול יותר?
אפשר להרטיב שני דפי אורז ולהניח אותם זה לצד זה בחפיפה קלה, הם ייצמדו ואתם תקבלו עלה כפול.
אני מקווה שעד עכשיו כבר השתכנעתם שכדאי לכם לאמץ את דפי האורז הנהדרים במטבח שלכם ושההכנה שלהם ממש קלה ומהירה. עכשיו כל מה שנשאר לכם לבחור זה במה למלא אותם.